Festival Kuglofa   |   Sremski Karlovci

Festival Kuglofa održati će se i ove godine u Sremskim Karlovcima od 24.06. do 26.06.2011. na centralnom trgu, kod česme "Četiri lava". U okviru festivala biće održano takmičenje u izradi kuglofa, kao i takmičenje plesnih parova u bečkom valceru. Revija narodnih nošnji naroda i narodnosti Vojvodine, kao i revija odeće proizvedene u domaćoj radinosti održaće se u subotu u 11 časova na centralnom Trgu. Festival kuglofa, zamišljen kao svojevrsni zaštitnik i promoter ovog tradicionalnog kolača vojvođanske ravnice, biće upotpunjen izlagačima iz cele zemlje, pa ćete imati priliku da uživate u širokom izboru karlovačkih vina, rakije, likera i...

Prikaži ceo tekst

Festival Kuglofa održati će se i ove godine u Sremskim Karlovcima od 24.06. do 26.06.2011. na centralnom trgu, kod česme "Četiri lava".

U okviru festivala biće održano takmičenje u izradi kuglofa, kao i takmičenje plesnih parova u bečkom valceru. Revija narodnih nošnji naroda i narodnosti Vojvodine, kao i revija odeće proizvedene u domaćoj radinosti održaće se u subotu u 11 časova na centralnom Trgu.

Festival kuglofa, zamišljen kao svojevrsni zaštitnik i promoter ovog tradicionalnog kolača vojvođanske ravnice, biće upotpunjen izlagačima iz cele zemlje, pa ćete imati priliku da uživate u širokom izboru karlovačkih vina, rakije, likera i meda sa sokolske planine,  predmetima iz ručne radinosti, nakitu, ručnom vezu i nizom interesantnih suvenira.
Naravno, izlagači kuglofa će se potruditi i ove godine da sladokusci uživaju i okom i nepcem.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Sremski Karlovci
  • Datum:
  • 24.06.2011 17:06
Galerija slika