Jazzibar - Internacionalni džez festival   |   Kraljevo

Drugi Internacionalni džez festival „JAZZIBAR“, biće održan od 06. do 08. jula u Kraljevu i okupiće neka od najznačajnijih džez imena iz Srbije, Evrope, SAD-a i Izraela. Tokom tri dana trajanja festivala, posetiocima će se predstaviti 30 izvođača iz Srbije i inostranstva. Od domaćih džezera predstaviće se Miša Blam, Jelena Jovović, Vlada Maričić, Sofija Knežević i drugi, a ljubitelji džeza uživaće i u zvucima gostiju iz inostranstva - Reut Regev R*Time (Izrael/SAD), Roja Janga (Izrael), Hanesa Bekmana (Nemačka), Leonida Ptaške (Izrael) i drugih. Posetiocima će se predstaviti i džez muzičari iz Kraljeva. Muzički program biće upotpunjen...

Prikaži ceo tekst

Drugi Internacionalni džez festival „JAZZIBAR“, biće održan od 06. do 08. jula u Kraljevu i okupiće neka od najznačajnijih džez imena iz Srbije, Evrope, SAD-a i Izraela.

Tokom tri dana trajanja festivala, posetiocima će se predstaviti 30 izvođača iz Srbije i inostranstva. Od domaćih džezera predstaviće se Miša Blam, Jelena Jovović, Vlada Maričić, Sofija Knežević i drugi, a ljubitelji džeza uživaće i u zvucima gostiju iz inostranstva - Reut Regev R*Time (Izrael/SAD), Roja Janga (Izrael), Hanesa Bekmana (Nemačka), Leonida Ptaške (Izrael) i drugih. Posetiocima će se predstaviti i džez muzičari iz Kraljeva.

Muzički program biće upotpunjen i vizuelnim doživljajem koji podrazumeva jedinstvenu postavku „Mali muzej džeza“ u Narodnom muzeju Kraljevo, na kojoj će biti predstavljeni eksponati iz arhiva muzeja i muzičara Mihaila Miše Blama, kao i multimedijalnim projektom „Serbian jazz BRE“.

U okviru projekta „Serbian jazz BRE“, u Domu Vojske Srbije, biće postavljena istoimena izložba fotografija, a na Platou Gradske knjižare KC „Ribnica“, biće predstavljena monografija Ivana Grlića. Najavljena je i radionica „Razvoj, popularizacija i održivost džez festivala u Srbiji“.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Kraljevo
  • Datum:
  • 06.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!