Rakija tura   |   Beograd

U naše krajeve je stigla sa Turcima u 14. ili 15. veku. U početku je označavala piće arak koje se proizvodilo u Indoneziji, Maleziji i drugim dalekoistočnim zemljama, a dobijalo se destilacijom prevrelog soka ili vina specijalnih vrsta palmi. U Srbiji se pravi od različitog voća, najčešće od šljive. Srbi je tradicionalno proizvode, a znalački konzumiraju. Predstavljamo vam njeno velinčastvo - rakiju. Ukoliko želite da osetite autentični šarm Beograda i boemsku atmosferu prava stvar za vas je “Rakija tura” - organizovana poseta Rakia Barovima, gde uz pratnju stručnog vodiča možete više da saznate o rakiji i Beogradu. Probaćete...

Prikaži ceo tekst

U naše krajeve je stigla sa Turcima u 14. ili 15. veku. U početku je označavala piće arak koje se proizvodilo u Indoneziji, Maleziji i drugim dalekoistočnim zemljama, a dobijalo se destilacijom prevrelog soka ili vina specijalnih vrsta palmi. U Srbiji se pravi od različitog voća, najčešće od šljive. Srbi je tradicionalno proizvode, a znalački konzumiraju. Predstavljamo vam njeno velinčastvo - rakiju.

Ukoliko želite da osetite autentični šarm Beograda i boemsku atmosferu prava stvar za vas je “Rakija tura” - organizovana poseta Rakia Barovima, gde uz pratnju stručnog vodiča možete više da saznate o rakiji i Beogradu. Probaćete 6 različitih rakija na tri različite lokacije koje se služe uz posebnu vrstu mezetluka, koji pojačava i uokviruje sam ukus rakije.

Opis programa:

Degustacija 6 različitih vrsta rakija uz odgovarajuće mezetluke na tri različite lokacije u Beogradu (Rakia Bar I, Rakia Bar II, Rakia Bar III)
Usluge stručnog vodiča prema programu na srpskom ili engleskom jeziku;
prezentacije, predavanja i stručni komentari u Rakia barovima
Redovni polasci svake subote u 17h, okupljanje u 16:50 h, Beograd, Rakia Bar 2, u ulici Kralja Milutina br.4, na Vračaru. Cena po osobi 18€.

Tura nije dozvoljena za mlađe od 18 godina.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 06.09.2011 00:09
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!