Podeli |
  • Banje

Savremeni, ubrzani i urbanizovani nači života donosi velike posledice stresa na ljudski organizam. Kao konzument takvog života, čovek je prinuđen da pronađe način na koji će nadoknaditi izgubljnu energiju, a upravo banje Srbije pružaju idealno mesto da se "napune baterije".

Iako su u jednom periodu banje bile mesta isključivo namenjena lečenju, danas se banje vraćaju onome što su nekada bile - moderna mesta za odmor i uživanje, ali i rekreaciju. U sklopu banje se sve više grade sportsko - rekrativni kompleksi za razne sportove koji sadrže i salone za masažu i fitnes centre.

Zato danas mnogi klubovi organizuju kampove za košarku, fudbal, rukomet, odbojku a tu su i škole plivanja, tenisa i jahanja. "Stazama zdravlja" se možete uputiti u obližnja izletišta, osvajanja planinskih vrhova, paseti kulturno-istorijskih spomenika ili učestvovati u nekoj od manifestacija.

Tako da, ukoliko posetite banju Koviljaču ne smete propustiti regatu na Drini koja se organizuje svake godine, ili ako ste u Vrnjačkoj banji možete prisustvovati spustu niz Ibar.

Ne zaboravite, banje su ponovo u modi!
 

Istaknute/i Banje
Banja Junaković

Opština: Apatin
Mesto: Apatin

Niška Banja

Opština: Niš
Mesto: Niš

Vrnjačka Banja

Opština: Vrnjačka banja
Mesto: Vrnjačka banja