• Blog
  • Podeli |

Korisni saveti za let avionom iz Beograda ako ste iz unutrašnjosti

Let avionom nije samo prelaz iz jedne na drugu tačku sveta. Čitav proces podrazumeva raniji dolazak na aerodrom i prijavu na let. Ukoliko se niste čekirali kod kuće ili preko interneta, ovo je prvi korak koji čeka svakog putnika. Međutim, ukoliko na aerodrom u Beogradu dolazite iz unutrašnjosti, proces se ne svodi samo na tehničke stvari.

Dolazak iz nekog drugog mesta na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu zahteva više planiranja kako bi se sve postiglo na vreme. Postoje i oni koji žele da let iz prestonice obogate dodatnim sadržajima i tako “ubiju vreme” pre polaska. Zato u nastavku teksta pružamo nekoliko korisnih saveta za let avionom ako ste iz unutrašnjosti .

Jeftin smeštaj - kako uštedeti u glavnom gradu

Već znamo da postoje jeftini letovi od Beograda ka Evropi , ali je i jeftin smeštaj za ljude iz unutrašnjosti važan faktor koji pomaže u planiranju čitavog putovanja. Ako ste planirali da dođete dan ranije, važno je imati na umu gde je moguće prenoćiti za novac koji nije veliki.

U čuvenom hotelu Slavija, noćenje bez doručka za dve osobe iznosi 3.500 dinara. Hotelski smeštaj sa hostelskim cenama predstavlja povoljnu ponudu da se noć provede u samom centru grada. Pored toga, brojni hosteli nude jeftine usluge prenoćišta, po cenama koje su u razmaku od 2.220 din (Hostel Jedro, Tošin bunar) pa do 3.200 dinara (Hostel Fine, Dečanska). Sve cene odnose se na dvokrevetne sobe.

Pored toga, smeštaj u Beogradu postoji i u privatnim kućama i motelima. Bilo bi dobro da pre rezervisanja sobe proverite lokaciju, odnosno gde se smeštaj nalazi, jer je moguće da zbog gužve u saobraćaju, putovanje do aerdroma taje duže nego što ste planirali.

Dan u Beogradu - kako da iskoristite dan u prestonici

U Beograd ste stigli rano ujutru. Let je uveče i imate ceo dan pre nego što otputujete. Kako da na najbolji način iskoristite vreme u glavnom gradu? Umesto da na aerodrom odete odmah po dolasku i tamo čekate ceo dan, evo nekoliko ideja kako da se lepo provedete pre leta avionom.

Znamenitosti Beograda - tvrđava, glavna ulica i parkovi

Ako ste već iz unutrašnjosti došli rano ujutru, tura Beogradom i poseta znamenitosti je odličan način da lepo provedete vreme pre odlaska na aerodrom. Nezaobilazni Kalemegdan, šetnja Knez Mihailovom ulicom i kafa u centru grada dobar su početak dana i prilika da napunite baterije pre putovanja.

Najveći grad u Srbiji nudi bezbroj mogućnosti i kako god odlučite da provedete slobodno vreme, nećete se prevariti. Bilo da je to poseta Zoološkom vrtu, šetnja u nekom od prelepih parkova ili obilazak Narodnog muzeja , Beograd nudi sjajnu lepezu aktivnosti koje mogu da se upražnjavaju dok ne bude vreme za odlazak na aerodrom.

Dolazak na aerodrom - šta i kako sa prtljagom

Već smo pomenuli da je prijava na let prvi i osnovni korak u procesu čekiranja na Aerodromu Nikola Tesla. Čekiranje uz pasoš i provera dokumenata vodi vas do sledećeg koraka, a to je prtljag i gde ga ostaviti.

Nakon što čeker pregleda vaš prtljag i proveri da li ste na spisku putnika, na šalteru gde ste se prijavili predajete onaj deo prtljaga koji ide u prtljažnik aviona. Na istom šalteru proveravate i dimenzije ručnog prtljaga.

Ukoliko ste ranije stigli u Beograd, prtljag je moguće ostaviti u ormarićima autobuske i železničke stanice ili u smeštaju u kom ste odseli. Na aerodromu ne postoji prostor predviđen za ostavljanje prtljaga zbog nedostatka kapaciteta, pa je potrebno unapred se pripremiti za takav scenario.

Dolazak automobilom - parking mesta na aerodromu

Parking mesta za sve one koji iz unutrašnjosti dolaze automobilom, udaljen je samo tri minuta od Aerodroma Nikola Tesla. Da ne biste previše razmišljali gde u gradu da ostavite svoj automobil za vreme putovanja, najbolja opcija je da na parkingu aerodroma ostavite svoje mesto.

Ukoliko parking rezervišete na pet ili više dana, Aerodrom nudi i besplatnu uslugu pranja vozila. Na samom aerodromu postoje tri parking prostora čija cena sata zavisi od udaljenosti aerodroma.

Cena po satu na parkiralištu P1 iznosi 100 dinara po započetom satu, parking P-7 koji je udaljen oko 300 metara od zgrade aerodroma vozače košta 800 dinara za ceo dan, dok cena sata u garaži iznosi 65 dinara po započetom satu.

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!