Mokrogorski muzički festival   |   Mokra Gora

MMF - (Mokrogorski muzički festival) je međunarodni festival retke muzike i pokreta. Pre svega se misli na sve ono što nastaje kroz eksperiment i traganje ali i na sve one pesme koji su preživele vekove zahvaljujući posvećenicima i čuvarima blaga; misli se i na tradicionalnu muziku i na muziku inspirisanu tradicijom, na onu koja je nastala u drevna vremena i na moderne zvukove koji danas nastaju van glavnih tokova, kanona i propisa. Zapravo, može se reći da je MMF svojevrsna mešavina festivala, majstorske radionice i škole pod otvorenim nebom! MMF je nastao na inicijativu grupe muzičkih pedagoga i umetnika...

Prikaži ceo tekst

MMF - (Mokrogorski muzički festival) je međunarodni festival retke muzike i pokreta. Pre svega se misli na sve ono što nastaje kroz eksperiment i traganje ali i na sve one pesme koji su preživele vekove zahvaljujući posvećenicima i čuvarima blaga; misli se i na tradicionalnu muziku i na muziku inspirisanu tradicijom, na onu koja je nastala u drevna vremena i na moderne zvukove koji danas nastaju van glavnih tokova, kanona i propisa.
Zapravo, može se reći da je MMF svojevrsna mešavina festivala, majstorske radionice i škole pod otvorenim nebom! MMF je nastao na inicijativu grupe muzičkih pedagoga i umetnika iz Srbije, a pre svega zahvaljujući velikom razumevanju i podršci gospodina Emira Kusturice.

Želja i cilj organizatora je da naprave mesto okupljanja za sve umetnike i poklonike umetnosti koji imaju hrabrosti da istražuju, eksperimentišu i budu drugačiji, da Mokra Gora bude poligon za razmenu muzičkih retkosti.

Prvi Mokrogorski muzički festivala (MMF) biće održan u Drvengradu na Mećavniku od 6. do 8. avgusta.
Na festivalu će nastupiti Pavle Aksentijević i grupa "Zapis", gitarsta Branko Trljić, ansambl "Kolo", kao i virtuoz na različitim duvačkim instrumentima Miloš Nikolić.

Program Mokrogorskog muzičkog festivala 2011.

subota 6. avgust

18:00 - SVEČANO OTVARANJE
Nastupaju: ansambl KOLO, MILOŠ NIKOLIĆ, JORDAN VASILJEVIĆ, BRANKO TRIJIĆ, PAPA NIK, Muzička škola MOKRANJAC iz Kraljeva

nedelja 7. avgust

10:00 – 14:00 i 15:00 – 20:00
PROMENADA TRADICIONALNIH INSTRUMENATA, PESME I POKRETA * RAZGOVORI SA UMETNICIMA * RADIONICE

12:00 i 17:00
Nastupa: TRIO VED
18:00
VEČERNJI KONCERT
Nastupa: PAVLE AKSENTIJEVIĆ i ZAPIS sa gošćom BRANISLAVOM PODRUMAC

22:00
Oliver Đorđević – susreti i razgovori o delu kompozitora Miloša Petrovića

ponedeljak 8. avgust

10:00 – 14:00 i 15:00 – 20:00
PROMENADA TRADICIONALNIH INSTRUMENATA, PESME I POKRETA * RAZGOVORI SA UMETNICIMA * RADIONICE

12:00 i 17:00
Nastupa: TRIO VED
18:00
SVEČANO ZATVARANJE

22:00
Oliver Đorđević – susreti i razgovori o delu kompozitora Miloša Petrovića

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Zlatibor
  • Datum:
  • 06.08.2011 15:08
Galerija slika