Podeli |
  • Planine

Zbog svoje izuzetne lepote planine će postati Vaša druga ljubav u Srbiji. Većina njih proglašena je nacionalnim parkom, a i sam naziv nekih Srpskih planina kao da asocira na bogatstva prirode sa kojom obiluju: Zlatibor, Zlatar, Rajac...

Zimi i leti, po kiši, po suncu i po snegu, planine ne samo da doprinose zdravlju Vašeg tela, već i Vašeg duha. Pomoću skija, bicikla, parom teniskih reketa, ribolovačkim štapom ili lovačkom puškom možete sami da osmislite Vaš savršeni odmor. A za one željne većeg uzbuđenja, postoje mnoga lovišta u gustim šumama, bogatim raznom divljači, a tu su i raftinzi planinskim brzacima i rekama.

Kao najsjajniji planiniski biser u Srbiji izdvaja se definitivno Kopaonik sa 44 km ski staza i 20 ski liftova koji pružaju mogućnost skijanja profesionalaca, ali i onih koji to tek žele da postanu. Tokom leta Kopaonik postaje sportski centar gde se pripramaju najbolji Srpski klubovi i pojedinci, a i Vi možete postati deo toga.

Svakako da Kopaonik nije jedina planina Srbije, "planina zlatnih borova" - Zlatibor Vam nudi svoju lekovitu klimu, jezera i livade, skijaške terene, a tu su i etno bogatstva kao što je Sirogojno čuven po predenju i pletenju.

Kanjonom reke Drine stiže se do planine Tare koja čuva tajne kraških pećina, a tu su potoci i brzaci. Svoju radoznalost za planinskim istraživanjem možete zadovoljiti posetom Zlatara, Golije, Stare planine, Goči, Brezovici, Divčibarima... Sve one Vam pružaju neograničeno uživanje u livadama prepunim lekovitim biljem, šumama, rekama, jezerima, bogatim šumskim plodovima.
Tradicionalni zanati, zdravstveni tretmani i raznovrsne smeštajne mogućnosti, od hotela sa četiri zvezdice do šumskih brvnara, upotpuniće Vaše zadovoljstvo. Ukus zlatiborske pršute, domaće Divčibarske rakije, svežeg sira sa Zlatara i Stare planine, ostaće na Vašem nepcu u nezaboravnom sećanju.
 

Istaknute/i Planine
Kopaonik

Opština: Kopaonik
Mesto: Kopaonik

Tara

Opština: Tara
Mesto: Tara

Zlatibor

Opština: Zlatibor
Mesto: Zlatibor