Podeli |
  • Jezera

Modro plavi dragulji, koji u sebi čuvaju tajnu panonskog mora svakako su nezaobilazna destinacija za ljubitelje prirode, a pogotovo ribolovace. Sigurno jedno od najpoznatijih jezera Srbije je Palićko jezero, smešteno na samom severu zemlje, osim nebesko plave vode u kojoj ribolovci hvataju kapitalne trofeje, jezero pruža mogućnost jedrenja, vožnje čamcem, pešačke i bicikističke staze rekreativnu razonodu. Gastronomska ponuda u mnogobrojnim restoranima upotpuniće Vaš boravak na jezeru.

Dva kilometra prema gornjem toku Drine je kristalno čisto Perućačko jezero, nastalo izgradnjom hidroelektrane. Pontonska plaža, restorani, kupalište i čamci deo su sadržaja. Malo dalje, veliki broj kuća na splavovima, neke se mogu i iznajmiti.

Srebrno jezero kod Velikog Gradišta, nudi ne samo kupanje, već obilje-kulturno istorijskih spomenika u okolini: Golubac, Manastir Tumane, Đerdapska klisura i Lepenski Vir, Viminacijum, pećina Ceremošnja... Postoje uređene plaže, kamp, restorani, mogućnosti za sportove na vodi, a tu su i teniski tereni. Ovo jezero je poznato po kapitalnom ulovu šarana težine 44 Kg.

Mi smo Vam izdvojili samo neka jezera, a svakako ne teba zaobići ni: Ludoško, Vlasinsko, Belocrkansko, a i mnoga druga jezera u Srbiji. Čekamo Vas tamo da uživamo zajedno!

Istaknute/i Jezera
Ledinačko jezero

Opština: Novi Sad
Mesto: Novi Sad

Palićko jezero

Opština: Subotica
Mesto: Subotica

Zlatarsko jezero

Opština: Nova Varoš
Mesto: Nova Varoš

Đerdapsko jezero

Opština: Kladovo
Mesto: Kladovo