Zaječarska Gitarijada   |   Zaječar

Gitarijada je najstariji festival neafirmisanih rok bendova. Okupljajući nekoliko hiljada učesnika i posetilaca iz zemlje i inostranstva, ovaj festival spada u red najznačajnijih muzičkih događaja u regionu. Cilj manifestacije je podsticanje i afirmacija muzičkog stvaralaštva mladih opredeljenih za Rock'n'roll, koji još od svog nastanka, kao planetarni fenomen, postaje univerzalno sredstvo komunikacije mladih i integralni segment savremene urbane kulture. Koncertni deo programa 46. Zaječarske Gitarijade & 16. Moto Skupa, koji će ove godine biti održani od 9. do 12. avgusta, odigraće se na tri lokacije: Carskoj palati Felix Romuliana, World Music Stage na gradskom trgu i...

Prikaži ceo tekst

Gitarijada je najstariji festival neafirmisanih rok bendova. Okupljajući nekoliko hiljada učesnika i posetilaca iz zemlje i inostranstva, ovaj festival spada u red najznačajnijih muzičkih događaja u regionu.

Cilj manifestacije je podsticanje i afirmacija muzičkog stvaralaštva mladih opredeljenih za Rock'n'roll, koji još od svog nastanka, kao planetarni fenomen, postaje univerzalno sredstvo komunikacije mladih i integralni segment savremene urbane kulture.

Koncertni deo programa 46. Zaječarske Gitarijade & 16. Moto Skupa, koji će ove godine biti održani od 9. do 12. avgusta, odigraće se na tri lokacije: Carskoj palati Felix Romuliana, World Music Stage na gradskom trgu i Rock Stage na Kraljevici.

U revijalnom delu Gitarijade nastupiće Leb i sol symphony, Blues company, Dubioza kolektiv, Let 3, Eyesburn, Ortodox celts, Bajaga i Instruktori, Obojeni Program, Hladno Pivo.

Žiri u sastavu Dragiša Radulović, Branimir Lokner i Đorđe David od više od 170 prijavljenih demo bendova izdvojio je 117 sa validnim prijavama, od kojih je stručnom analizom odabrano 12 koji će imati priliku da se bore za prestiž i vredne nagrade.

„Black Division“ (Osijek), „Charna“ (Banja Luka), „Bas i stega“ (Beograd), „My Last Suicide“ (Banja Luka), „Rđa“ (Beograd), „Case Remnant“ (Zrenjanin-Beograd), „Black Joker“ (Pirot), „Super Confusion“ (Kikinda), „Void Inn“ (Beograd), „Lates“ (Beograd), „V.I.S. Novi dan“ (Zaječar) i „NL8“ (Zaječar) su bendovi koji će nastupiti u takmičarskom delu Gitarijade.

Ulaz na sve programe 46. Zaječarske Gitarijade je besplatan, a tokom festivala biće obezbeđen i besplatan kamp prostor za sve posetioce u park-šumi Kraljevica. U kampu će biti organizovano i stalno prisustvo medicinske i protivpožarne ekipe, a organizator će obezbediti mokre čvorove za obavljanje lične higijene.

PROGRAM 46.ZAJEČARSKE GITARIJADE

Četvrtak, 9. avgust
CARSKA PALATA FELIX ROMULIANA
20.00h – Leb i sol symphony

Petak, 10. avgust
WORLD MUSIC STAGE
19.00h – Blues Company
ROCK STAGE
14.00h – Zaječarska demo scena
20.00h – Medicine Band
21.00h – Dubioza kolektiv
21.45h – Cotton Pickers, takmičenje demo bendova
23.00h – Let 3
00.00h – Eyesburn

Subota, 11. avgust
WORLD MUSIC STAGE
19.00h – Orthodox Celts
ROCK STAGE
14.00h – Zaječarska demo scena
20.00h – New deal
21.00h – Bajaga i Instruktori
21.45h – Dok 7, takmičenje demo bendova
23.00h – Hladno Pivo
23.45h – Obojeni program
00.30h – Killing JazzHardCoreBaby

Nedelja, 12. avgust
WORLD MUSIC STAGE
22.00h – Serbian House Brothers (DJ Marko Španac, DJ Kizami, DJ Bilke)
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Zaječar
  • Datum:
  • 09.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!