Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST   |   Veliko Gradište

Četvrti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silver Lake Tourfilm Festival – SILAFEST '12, održava se na obali Dunava, u Velikom Gradištu od 2. do 8. septembra. SILAFEST, za osnovnu smernicu ima ekološki i turistički film, a u skladu sa modernim pristupom, Savet festivala turizam tumači u najširem smislu te reči, pa će se na festivalu naći i filmovi kulturološkog turizma, filmovi o vinu, o velikim i poznatim svetilištima, sportski filmovi i drugi. Poznati muzeji, vinski podrumi, manastiri i svetilišta, sportski događaji privlače danas jednako veliki broj turista kao i banje, skijališta, mediteraska ostrva, egzotične destinacije....

Prikaži ceo tekst

Četvrti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silver Lake Tourfilm Festival – SILAFEST '12, održava se na obali Dunava, u Velikom Gradištu od 2. do 8. septembra.

SILAFEST, za osnovnu smernicu ima ekološki i turistički film, a u skladu sa modernim pristupom, Savet festivala turizam tumači u najširem smislu te reči, pa će se na festivalu naći i filmovi kulturološkog turizma, filmovi o vinu, o velikim i poznatim svetilištima, sportski filmovi i drugi. Poznati muzeji, vinski podrumi, manastiri i svetilišta, sportski događaji privlače danas jednako veliki broj turista kao i banje, skijališta, mediteraska ostrva, egzotične destinacije.

Razvoj turizma je danas vezan za ekološki čista područja, pa se nužno postavlja pitanje ekološki održivog razvoja turizma širom sveta. Odatle i veza ove dve bitne kategorije na festivalu.

Pored takmičarskog dela programa u kome se očekuje šezdesetak filmova u zvaničnoj selekciji, biće organizovano niz pratećih manifestacija vezanih za ekologiju i turizam.

Reditelji iz zemlje i inostranstva, producenti, novinari, direktori srodnih festivala iz celog sveta, turistički radnici kao i svi posetioci festivala, imaće prilike da uživaju u „Pasuljijadi“, takmičenju u kuvanju pasulja „gradištanca“, u takmičenju u kuvanju riblje čorbe, lovu ribe na plovak, odlasku na „bućku“ sa dunavskim alasima.

Osim toga, organizovaće se izleti brodom po Dunavu, ali i Okrugli sto na temu ekologije i regionalnog turističkog razvoja, kao i edukativni seminar „Savremeni svetski trendovi u proizvodnji turističkih filmova“, namenjen turističkim radnicima iz Srbije.

PROGRAM FESTIVALA

Nedelja, 2. septembar
19.30h – Otvaranje festivala

Ponedeljak, 3. septembar
10.30h – Prva Press konferencija
11.30h – Izlet brodom po Dunavu
19.45h – Početak filmskih projekcija

Utorak, 4. septembar
10.30h – Druga Press konferencija
13.00h – Takmičenje u lovu ribe na plovak
20.00h – Početak filmskih projekcija

Sreda, 5. septembar
10.30h – Treća Press konferencija
12.00h – Redionica „Novi izazovi u proizvodnji turističkog i ekološkog filma“
19.45h – Početak filmskih projekcija

Četvrtak, 6. septembar
10.30h – Četvrta Press konferencija
11.30h – Izlet autobusom do starog rimskog grada Viminacijuma
19.45h – Početek filmskih projekcija

Petak, 7. septembar
10.30h – Pete Press konferencija
12.00h – Kuvanje riblje čorbe za goste festivala
20.00h – Zatvaranje festivala i dodela nagrada

Subota, 8. septembar
10.00h – Završna Press konferencija
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Veliko Gradište
  • Datum:
  • 02.09.2012 00:09
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!