Zoo vrt Palić   |   Subotica

Zoo vrt Palić nalazi se na 6 km od Subotice i 5 km od auto-puta E75 koji spaja Beograd i Budimpeštu, odnosno vrt se nalazi u samom centru naselja Palić. Prostire se na 10 ha, a osnovan je 1949. godine. Funkcije koje se obavljaju u zoo vrtu su zoološkog, botaničkog, obrazovnog karaktera kao i zaštita prirode. Vrt obiluje sa preko 250 vrsta egzotičnih biljaka i endemskih vrsta, a najponosniji je na libanski kedr i džinovske sekvoje. Prijatan prostor obogaćen je brojnim jezerima, vodoskocima i fontanama. Posetioci mogu da vide preko 70 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta...

Prikaži ceo tekst

Zoo vrt Palić nalazi se na 6 km od Subotice i 5 km od auto-puta E75 koji spaja Beograd i Budimpeštu, odnosno vrt se nalazi u samom centru naselja Palić. Prostire se na 10 ha, a osnovan je 1949. godine. Funkcije koje se obavljaju u zoo vrtu su zoološkog, botaničkog, obrazovnog karaktera kao i zaštita prirode. Vrt obiluje sa preko 250 vrsta egzotičnih biljaka i endemskih vrsta, a najponosniji je na libanski kedr i džinovske sekvoje.

Prijatan prostor obogaćen je brojnim jezerima, vodoskocima i fontanama. Posetioci mogu da vide preko 70 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta majmuna, krupne sisare, ali i egzotične životinje poput zmija i tarantula. Zoo vrt poseti preko 160.000 ljudi tokom cele godine. Za decu je uređeno igralište i dečiji Zoo vrt gde se mogu pomaziti mladunci životinja. Roditelji mogu da se odmore na brojnim klupama, u restoranu ili bifeu. Informativne table pružaju pregršt zanimljivosti, ali i upozorenja o pravilima ponašanja u vrtu.

Radno vreme:
 - Leti: 9:00-19:00
 - Zimi: 9:00-16:00

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Subotica
  • Datum:
  • 03.02.2011 00:02
Galerija slika