Summer3p festival   |   Subotica

Festival je nastao 2003. godine sa osnovnim ciljem da pokrene omladinu Subotice i ponudi drugačiji i viši standard zabave omladini. „Summer3p“ festival se tradicionalno održava na prostoru muškog štranda i termalnog bazena na Paliću. Činjenica da se glavna bina festivala nalazi na prostoru termalnog bazena je jedan od ključnih činilaca njegove popularnosti, dok prostor muškog štranda predstavlja idealnu lokaciju za nemuzičke sadržaje manifestacije kao što su radionice i sportske aktivnosti. Ono što izdvaja „Summer3p“ od većine drugih festivala jeste postojanje raznovrsnog dnevnog programa, koji posetiocima pruža šansu da učestvuju u radionicama muzičke produkcije, novinarskim, slikarskim, hip-hop...

Prikaži ceo tekst

Festival je nastao 2003. godine sa osnovnim ciljem da pokrene omladinu Subotice i ponudi drugačiji i viši standard zabave omladini. „Summer3p“ festival se tradicionalno održava na prostoru muškog štranda i termalnog bazena na Paliću. Činjenica da se glavna bina festivala nalazi na prostoru termalnog bazena je jedan od ključnih činilaca njegove popularnosti, dok prostor muškog štranda predstavlja idealnu lokaciju za nemuzičke sadržaje manifestacije kao što su radionice i sportske aktivnosti.

Ono što izdvaja „Summer3p“ od većine drugih festivala jeste postojanje raznovrsnog dnevnog programa, koji posetiocima pruža šansu da učestvuju u radionicama muzičke produkcije, novinarskim, slikarskim, hip-hop radionicama, da svakog dana rade jogu na obali Palićkog jezera, prisustvuju promociji kampanja. Dakle, svim posetiocima se pruža prilika da ne budu samo konzumenti gotovog i serviranog muzičkog programa, već i da nauče nešto novo i učine svoj boravak na Paliću korisnijim i zanimljivijim.

Ovogodišnji, deseti po redu, festival elektronske muzike „Summer3p“ održaće se od 19. do 22. jula. Na festivalu nastupaju neki od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene, između ostalih Hedflux (Engleska), Kassey Voorn (Grčka), Gorje Hewek (Rusija), Mladen Tomić (BiH, RS), kao i više atraktivnih domaćih i regionalnih DJ-eva.

I ove godine organizatori festvala skreću pažnju na tri važne kampanje: „Stop nasilju!“, „Očistimo jezero Palić“ i „Sačuvajmo prirodu“

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Subotica
  • Datum:
  • 19.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!