Prodajna izložba božićnih i novogodišnjih poklona “S’ ljubavlju za vas”   |   Subotica

Prodajna izložba Božićno-Novogodišnjih poklona "S' ljubavlju za Vas" održava se svakog decembra. Prodaju se predmeti izrađeni od prirodnih materijala, prigodnih motiva, ručne izrade: ukrasi za jelku od slame i kukuruzovine, ručno oslikana svila, šlingeraj, vezeni predmeti, tkani šalovi, predmeti od domaćeg filca, keramika, emajl, ručno izrađene sveće, oslikano staklo, čokolada, med, vino, čestitke, kalendari i mnoge druge đakonije.   Svi oni koji veruju u božićni duh i tradiciju, kao i oni koji uživaju u darivanju, treba da posete ovu manifestaciju i pronađu poklone za svoje najdraže, prijatelje, kolege... Očaraće Vas žamor ljudi, mešavina mirisa zime i kuvanog vina, svetlucavost ukrasa, i stvoriti...

Prikaži ceo tekst

Prodajna izložba Božićno-Novogodišnjih poklona "S' ljubavlju za Vas" održava se svakog decembra. Prodaju se predmeti izrađeni od prirodnih materijala, prigodnih motiva, ručne izrade: ukrasi za jelku od slame i kukuruzovine, ručno oslikana svila, šlingeraj, vezeni predmeti, tkani šalovi, predmeti od domaćeg filca, keramika, emajl, ručno izrađene sveće, oslikano staklo, čokolada, med, vino, čestitke, kalendari i mnoge druge đakonije.
 

Svi oni koji veruju u božićni duh i tradiciju, kao i oni koji uživaju u darivanju, treba da posete ovu manifestaciju i pronađu poklone za svoje najdraže, prijatelje, kolege... Očaraće Vas žamor ljudi, mešavina mirisa zime i kuvanog vina, svetlucavost ukrasa, i stvoriti jedinstveni praznični doživljaj koji budi darežljivost i dobrotu u ljudima.


U srednjem veku su ovakvi sajmovi bili jedino mesto na kom su se prodavale igračke, a jedini trenutak u godini kada su se one darovale - bio je Božić. Iako su božićni sajmovi vremenom izgubili puno od svog izvornog verskog i duhovnog značenja, dobili su novi kvaltet postavši turistička manifestacija koja privlači veliki broj posetilaca.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Subotica
  • Datum:
  • 02.12.2011 00:12
Galerija slika