Festival evropskog filma Palić   |   Subotica

Međunarodni filmski festival Palić osnovan je 1992. godine od strane Opštine Subotica. Od nekadašnjih malih i nepretencioznih Palićkih filmskih večeri izrastao je u važnu tačku na mapi evropskih filmskih festivala. Od 2003. godine postaje Festival evropskog filma i dobija članstvo u „Evropskoj koordinaciji filmskih festivala“. Devetnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić, jednog od najznačajnijih filmskih festivala u regionu, biće održano od 14. od 20 jula na više lokacija na Paliću i u Subotici. Na Letnjoj pozornici, koja se nalazi u centru rustičnog parka kraj Palićkog jezera i važi za jedan od najlepših bioskopa na otvorenom u Srbiji,...

Prikaži ceo tekst

Međunarodni filmski festival Palić osnovan je 1992. godine od strane Opštine Subotica. Od nekadašnjih malih i nepretencioznih Palićkih filmskih večeri izrastao je u važnu tačku na mapi evropskih filmskih festivala. Od 2003. godine postaje Festival evropskog filma i dobija članstvo u „Evropskoj koordinaciji filmskih festivala“.

Devetnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić, jednog od najznačajnijih filmskih festivala u regionu, biće održano od 14. od 20 jula na više lokacija na Paliću i u Subotici. Na Letnjoj pozornici, koja se nalazi u centru rustičnog parka kraj Palićkog jezera i važi za jedan od najlepših bioskopa na otvorenom u Srbiji, biće prikazana najrelevantnija evropska ostvarenja u glavnom Takmičarskom programu.

Festivalski program čini devet filmskih sekcija: Takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Underground Spirit Award, Novi švedski film, Novi mađarski film, Eco Dox, Dečji program i Omaž programi posvećeni dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka. Najboljim filmovima u okviru glavnog Takmičarskog programa biće dodeljene nagrade, Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju.

Osim na Letnjoj pozornici, filmovi će se prikazivati u bioskopu Jadran u Subotici, Otvorenom univerzitetu – Euro Cinema u Subotici, Art bioskopu Aleksandar Lifka i na Velikoj terasi na Paliću.
Tokom trajanja festivala organizuju se brojne prateće manifestacije.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Subotica
  • Datum:
  • 14.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!