Etnofest na Paliću   |   Subotica

  „Etnofest“ je multikulturni projekat koji okuplja umetnike iz raznih krajeva sveta, sa namerom da predstavi njihovo kulturno nasleđe, ali i nove muzičke i druge umetničke forme koje se razvijaju inspirisane raznovrsnom kulturnom baštinom koja nas okružuje. Festival kultura sveta – „Etnofest“, sada se već tradicionalno održava tokom juna meseca na Paliću. Program festivala, koji će se održati na Letnjoj pozornici i Velikoj terasi, čine muzički nastupi, umetničke radionice, izložbe, sajam rukotvorina, dokumentarni filmovi.   Deveti festival pod ovim nazivom donosi šarolika muzička, fotografska i zanatlijska iskustva umetnika iz Gane, Španije, Finske, Austrije, Makedonije, Mađarske i Srbije,...

Prikaži ceo tekst

  „Etnofest“ je multikulturni projekat koji okuplja umetnike iz raznih krajeva sveta, sa namerom da predstavi njihovo kulturno nasleđe, ali i nove muzičke i druge umetničke forme koje se razvijaju inspirisane raznovrsnom kulturnom baštinom koja nas okružuje. Festival kultura sveta – „Etnofest“, sada se već tradicionalno održava tokom juna meseca na Paliću. Program festivala, koji će se održati na Letnjoj pozornici i Velikoj terasi, čine muzički nastupi, umetničke radionice, izložbe, sajam rukotvorina, dokumentarni filmovi.

  Deveti festival pod ovim nazivom donosi šarolika muzička, fotografska i zanatlijska iskustva umetnika iz Gane, Španije, Finske, Austrije, Makedonije, Mađarske i Srbije, koji će, na sebi svojstven način, prezentovati nove forme umetničkog izraza koje nas okružuju. Od 22. do 24. juna u okviru „Etnofesta“ koncerte će održati Lajko Feliks és Zenekara iz Subotice, Mizar i hor Harmosni iz Makedonije, Teofilovići, gosti festivala, iz Beograd, Ebo Taylor Afrobeat Academy iz Gane, Zoobazar iz Španije , Arja Kastinen iz Finske, Lava iz Austrije, Mentes Maskent trio iz Mađarske, Cadabra i Grufri Groove iz Subotice.

  Pored bogatog muzičkog programa, održaće se i „Break-on-through“ fotografska radionica, „Pusto-lovina“ radionica za izradu predmeta od vune, kao i "Kantele" muzička radionica.

  Cena jednodnevne karte za ulaz na Letnju pozornicu iznosi 200,00 RSD, dok su programi na Velikoj terasi besplatni.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Subotica
  • Datum:
  • 22.06.2012 00:06
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!