Brankovo kolo   |   Sremski Karlovci

Brankovo kolo je manifestacija koja se održava svake godine u septembru na više lokacija u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Stražilovu. Pored Brankovog spomenika za vreme ove manifestacije dodeljuje se nagrada, Društva književnika Vojvodine kao i nagrada Brankovog lista Neven. Za Brankovo kolo se može slobodno reći da je najveća pesnička manifestacija. Ove godine pesnička manifestacija Brankovo kolo trajaće od 9. do 19. septembra u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu, a biće posvećena srpskoj poeziji 20. veka. 40. Brankovo kolo otvoriće ugledni pesnik i akademik Milosav Tešić besedom o Branku Radičeviću, a u okviru "Teatra...

Prikaži ceo tekst

Brankovo kolo je manifestacija koja se održava svake godine u septembru na više lokacija u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Stražilovu. Pored Brankovog spomenika za vreme ove manifestacije dodeljuje se nagrada, Društva književnika Vojvodine kao i nagrada Brankovog lista Neven. Za Brankovo kolo se može slobodno reći da je najveća pesnička manifestacija.


Ove godine pesnička manifestacija Brankovo kolo trajaće od 9. do 19. septembra u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu, a biće posvećena srpskoj poeziji 20. veka.
40. Brankovo kolo otvoriće ugledni pesnik i akademik Milosav Tešić besedom o Branku Radičeviću, a u okviru "Teatra poezije" u devet nastavaka, iz dana u dan, biće predstavljena antologija "100 srpskih pesnika dvadesetog veka".

U rubrici "Baština" biće predstavljena poezija Milutina Bojića, Danice Marković, Radeta Drainca, Stanislava Vinavera, Dušana Matića, Skendera Kulenovića...

Ovaj program Brankovog kola predstavlja prvi deo projekta "Antologija srpske poezije - od Branka naovamo (1847 -2000)".

Drugi deo biće predstavljen naredne godine, 15. i 28. marta na dan rođenja (po starom i novom kalendaru) Branka Radičevića.

 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Sremski Karlovci
  • Datum:
  • 09.09.2011 19:09
Galerija slika