Srem Folk Fest   |   Sremska Mitrovica

„Srem Folk Fest“ je međunarodni revijalni festival folkora koji se svake godine od 9. do 12. avgusta, održava u Sremskoj Mitrovici pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine Sremska Mitrovica. Osnivač i organizator Festivala je Centar za kulturu „Sirmiumart“. Cilj Festivala je negovanje i promovisanje kultura i tradicija svih naroda sveta pesmom, igrom, muzikom i kostimima, upoznavanje gostujućih ansambala sa lokalnom kulturom i tradicijom grada domaćina i njegove okoline, kao i srpskog naroda uopšte, kao i uspostavljanje saradnje i prijateljskih odnosa među ansamblima na internacionalnom nivou. Na Festivalu učestvuju ansambli iz desetak zemalja, Bugarske, Grčke, Turske, Letonije, Estonije, Holandije,...

Prikaži ceo tekst

„Srem Folk Fest“ je međunarodni revijalni festival folkora koji se svake godine od 9. do 12. avgusta, održava u Sremskoj Mitrovici pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine Sremska Mitrovica. Osnivač i organizator Festivala je Centar za kulturu „Sirmiumart“.

Cilj Festivala je negovanje i promovisanje kultura i tradicija svih naroda sveta pesmom, igrom, muzikom i kostimima, upoznavanje gostujućih ansambala sa lokalnom kulturom i tradicijom grada domaćina i njegove okoline, kao i srpskog naroda uopšte, kao i uspostavljanje saradnje i prijateljskih odnosa među ansamblima na internacionalnom nivou.

Na Festivalu učestvuju ansambli iz desetak zemalja, Bugarske, Grčke, Turske, Letonije, Estonije, Holandije, Italije, Gvineje, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, koji za vreme Festivala predstavljaju folklor zemlje iz koje dolaze.

Programi se realizuju na otvorenoj sceni u ambijentu iskopina starog rimskog grada, a prati ih svako veče preko 2.000 gledalaca. Pre festivalskih koncerata organizuju se defilei učesnika ulicama grada kojima publika takođe posvećuje veliku pažnju. Ansambli na sceni izvode programe u trajanju od 10 do 20 minuta prema predviđenom rasporedu.

Učesnicima se u slobodno vreme pruža mogućnost da se upoznaju sa gradom, njegovom okolinom, istorijom i turističkom ponudom
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Sremska Mitrovica
  • Datum:
  • 09.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!