Takmičenje u kuvanju paprikaša od petlova na "Čardi kod carine" u Bezdanu   |   Sombor

Čarda „Kod carine“ nalazi se u blizini bezdanske carine, po čemu je dobila ime, a smeštena je u skrovitom kutku na levoj obali Dunava, pored mosta od Bezdana do Batine u Hrvatskoj. Pre dve i po decenije tu je izgrađena baraka za smeštaj i ishranu graditelja mosta a posle je sve to pretvoreno u čardu. Požar je uništio prvobitnu zgradu, ali je nikla nova. Čarda je neodoljiva: obala Dunava, diskretna plaža i obilje zelenila godinama privlace stalne goste, ali povremeno mnogobrojne parove željne romantike i prijatnih trenutaka. Čarda je poslednjih godina poznata i po takmičenju u...

Prikaži ceo tekst

Čarda „Kod carine“ nalazi se u blizini bezdanske carine, po čemu je dobila ime, a smeštena je u skrovitom kutku na levoj obali Dunava, pored mosta od Bezdana do Batine u Hrvatskoj. Pre dve i po decenije tu je izgrađena baraka za smeštaj i ishranu graditelja mosta a posle je sve to pretvoreno u čardu. Požar je uništio prvobitnu zgradu, ali je nikla nova.

Čarda je neodoljiva: obala Dunava, diskretna plaža i obilje zelenila godinama privlace stalne goste, ali povremeno mnogobrojne parove željne romantike i prijatnih trenutaka.

Čarda je poslednjih godina poznata i po takmičenju u kuvanju petlovog paprikaša, koje se održava svakog avgusta, a učestvuje više stotina gostiju.

Ove godine, takmičenje u kuvanju paprikaša od petlova organizuje se 4. avgusta.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Sombor
  • Datum:
  • 04.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!