Motonautička regata   |   Sombor

Najstarija Podunavska motonautička regata u Srbiji, 40. po redu startuje 21. jula ove godine. Regataši će po ovogodišnjem planu preći 340 kilometara plovnog puta za 9 dana. Jubilarna 40. regata ima međunarodni karakter jer se pridružuju članovi Motonautičkog kluba „Drava“ iz Osijeka i nekoliko posada iz Nemačke. Skup čamaca i posada je 20. jula na Čardi „Pikec“ u zalivu Baračka. Posle zajedničkog druženja i večere u rano jutro se kreće Dunavom prema Sremskim Karlovcima. Usputne stanice su Apatin, Lavač, Bogojevo, Vajska, Bačka Palanka i Novi Sad. Povratak iz Sremskih Karlovaca je preko Bačkog Petrovca,...

Prikaži ceo tekst

Najstarija Podunavska motonautička regata u Srbiji, 40. po redu startuje 21. jula ove godine.

Regataši će po ovogodišnjem planu preći 340 kilometara plovnog puta za 9 dana. Jubilarna 40. regata ima međunarodni karakter jer se pridružuju članovi Motonautičkog kluba „Drava“ iz Osijeka i nekoliko posada iz Nemačke.

Skup čamaca i posada je 20. jula na Čardi „Pikec“ u zalivu Baračka. Posle zajedničkog druženja i večere u rano jutro se kreće Dunavom prema Sremskim Karlovcima. Usputne stanice su Apatin, Lavač, Bogojevo, Vajska, Bačka Palanka i Novi Sad. Povratak iz Sremskih Karlovaca je preko Bačkog Petrovca, Ruskog Krstura, Odžaka, Karavukova i Bogojeva.

Cilj održavanja manifestacije je promovisanje specifičnosti regate, kulturnih i turističkih potencijala grada Sombora.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Sombor
  • Datum:
  • 21.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!