Festival Tvrđava teatar   |   Smederevo

Festival „Tvrđava teatar“ predstavlja pozorišnu produkciju pozorišta iz Smedereva koja istražuje fenomen grada, njegove kulturne slojeve, mitove i savremenost. Ovogodišnji, četvrti festival „Tvrđava teatar“ održaće se od 11. do 20. jula na Smederevskoj tvrđavi, pod sloganom „Pan teatrikum“. Festival će otvoriti predstava „Transition“ pozorišta Pan optikum iz Nemačke, a publika će imati priliku da vidi i predstave „Kanjoš Macedonović“ beogradskog Narodnog pozorišta, „Noć u kafani Titanik“ pozorišta iz Kragujevca, „Zbogom SFRJ“ Ateljea 212, predstavu „Bunar“ po tekstu Radmile Smiljanić, „Ja sam vetar“ Juna Fosea u režiji Stevana Bodrože i produkciji smederevskog „Tvrđava teatra“, i druge. U...

Prikaži ceo tekst

Festival „Tvrđava teatar“ predstavlja pozorišnu produkciju pozorišta iz Smedereva koja istražuje fenomen grada, njegove kulturne slojeve, mitove i savremenost. Ovogodišnji, četvrti festival „Tvrđava teatar“ održaće se od 11. do 20. jula na Smederevskoj tvrđavi, pod sloganom „Pan teatrikum“.

Festival će otvoriti predstava „Transition“ pozorišta Pan optikum iz Nemačke, a publika će imati priliku da vidi i predstave „Kanjoš Macedonović“ beogradskog Narodnog pozorišta, „Noć u kafani Titanik“ pozorišta iz Kragujevca, „Zbogom SFRJ“ Ateljea 212, predstavu „Bunar“ po tekstu Radmile Smiljanić, „Ja sam vetar“ Juna Fosea u režiji Stevana Bodrože i produkciji smederevskog „Tvrđava teatra“, i druge.

U pratećem programu festivala učestvuju mladi iz Francuske, Nemačke i Srbije koji će sa rediteljem Albertom Varetom raditi na međunarodnoj omladinskoj produkciji uličnog pozorišta na temu kulturnih različitosti kao bogatstva evropskog identiteta.

Predstave „Tvrđava teatra“ igraće se u Malom i Velikom gradu Smederevske tvrđave i na Trgu Republike. Na Trgu će ulični teatri iz Italije i Austrije izvoditi artističko-žonglerske predstave, pretežno za mlađu publiku.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Smederevo
  • Datum:
  • 11.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!