Šabački vašar   |   Šabac

"Šabači vašar" je postao sinonom za Šabac. Održava se svake godine 21. septembra na Malu gospoinu. Prilikom pozdravljanja sagovornika se koristi rečima dobro poznate pesme "Oćemo li u Šabac na vašar", koja je poznata pesma širom Srbije, pa i šire. Za vreme trajanja vašara, koji traje 4-5 dana, na popularnom Mihajlovcu okupi se desetine hiljada ljudi. Nezaobilazna atrakcija vašara su mnogobrojne vrteške, autići i razne druge stvari koje nude nezaboravnu vožnju i ludi provod. Naravno, tu su i mnogobrojni šatori koji nude klopu za velike mase ljudi, a pića ima u izobilju. Sa Šabačkog vašara niko se ne vraća praznih...

Prikaži ceo tekst

"Šabači vašar" je postao sinonom za Šabac. Održava se svake godine 21. septembra na Malu gospoinu. Prilikom pozdravljanja sagovornika se koristi rečima dobro poznate pesme "Oćemo li u Šabac na vašar", koja je poznata pesma širom Srbije, pa i šire.
Za vreme trajanja vašara, koji traje 4-5 dana, na popularnom Mihajlovcu okupi se desetine hiljada ljudi. Nezaobilazna atrakcija vašara su mnogobrojne vrteške, autići i razne druge stvari koje nude nezaboravnu vožnju i ludi provod. Naravno, tu su i mnogobrojni šatori koji nude klopu za velike mase ljudi, a pića ima u izobilju.
Sa Šabačkog vašara niko se ne vraća praznih ruku, niko ne odlazi kući a da nije doživeo noć za pamćenje, ali ipak, vašaru se najviše raduju deca jer znaju da roditelji neće odoleti a da im ne kupe neku novu igračku.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Šabac
  • Datum:
  • 21.09.2011 00:09
Galerija slika