Šabački letnji festival   |   Šabac

Deseti „Šabački letnji festival“ doživeće ove godine svoje jubilarno izdanje. ŠLF će trajati od 7. do 12. avgusta. I ove godine ŠLF okuplja najaktuelnija imena iz regiona, pa se dobra zabava u šabačkoj tvrđavi očekuje i ovog leta. Od osnivanja 2003. godine, ŠLF je organizovao 128 koncerata bendova kao što su: „Goblini“, „Zabranjeno pušenje“, „Van Gogh“, „Hladno pivo“, „Partibrejkers“, Vlada Divljan, „Električni orgazam“, Rambo Amadeus, „Dubioza kolektiv“, Darko Rundek, „Let 3“, S. A. R. S. Vasil Hadžimanov, „Negativ“, „Eyesburn“, „Cubismo“, „Love Hunters“ Massimo Savić, Josipa Lisac... Uz njih, svoje nastupe imali su i mladi neafirmisani bendovi...

Prikaži ceo tekst

Deseti „Šabački letnji festival“ doživeće ove godine svoje jubilarno izdanje. ŠLF će trajati od 7. do 12. avgusta. I ove godine ŠLF okuplja najaktuelnija imena iz regiona, pa se dobra zabava u šabačkoj tvrđavi očekuje i ovog leta.

Od osnivanja 2003. godine, ŠLF je organizovao 128 koncerata bendova kao što su: „Goblini“, „Zabranjeno pušenje“, „Van Gogh“, „Hladno pivo“, „Partibrejkers“, Vlada Divljan, „Električni orgazam“, Rambo Amadeus, „Dubioza kolektiv“, Darko Rundek, „Let 3“, S. A. R. S. Vasil Hadžimanov, „Negativ“, „Eyesburn“, „Cubismo“, „Love Hunters“ Massimo Savić, Josipa Lisac... Uz njih, svoje nastupe imali su i mladi neafirmisani bendovi iz čitave zemlje.

Umesto ranije najavljenog „Obojenog programa“, prve večeri festivala nastupiće Kanda, Kodža i Nebojša. Druge večeri festivala publiku će zabavljati novosadska pank grupa „Pekinška patka“, dok će „Dubioza kolektiv“ i „Sopot“ nastupiti treće večeri festivala. „Van Gogh“ i „Urban & 4“ nastupiće 10. avgusta, a sutradan publiku će zabavljati „Darkwood dub“ i „Dječaci“. Poslednje večeri festivala nastupaju bendovi „Hladno pivo“ i „Autogeni trening“.

ŠLF kao i prethodnih godina podržava mlade muzičke snage i trudi se da afirmiše bendove kojima će pružiti priliku da se predstave širokom auditorijumu na glavnoj pozornici festivala 7. i 8. avgusta. Publiku će zagrejati neki od najboljih demo bendova prijavljenih na ovogodišnji konkurs, kao što su „ORL“ (Šabac), „Shejdi Kruu“ (Sremska Mitrovica), „Bite“ (Vršac), „Raspevane džukele“ (Novi Sad), „U zmejevom gnezdu“ (Obrenovac), „Convoy“ (Šabac), „The Commandos“ (Smederevska Palanka) i drugi.

Organizatori imaju pripremljen besplatan kamp prostor u neposrednoj blizini utvrđenja, za sve posetioce koji dolaze iz udaljenih gradova. Uz kamp se nalaze tereni za košarku, odbojku, stolovi za stoni tenis, naša gradska plaža, javni toalet, tuševi, i ambulanta koja radi 8.00h – 20.00h. U duhu tradicije, ulaz na ŠLF je besplatni.

PROGRAM

Utorak, 7. avgust
ŠLF demo,
Kanda, Kodža i Nebojša (Beograd)

Sreda, 8. avgust
ŠLF demo,
Pekinška patka (Beograd)

Četvrtak, 9. avgust
Sopot (Banjaluka),
Dubioza kolektiv ( Zenica)

Petak, 10. avgust
Damir Urban (Rijeka),
Van Gogh (Beograd)

Subota, 11. avgust
Dječaci (Split),
Darkwood dub (Beograd)

Nedelja, 12. avgust
Autogeni trening (Podgorica),
Hladno Pivo (Zagreb)
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Šabac
  • Datum:
  • 07.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!