Festival muzičkog filma FEMUF   |   Požarevac

Prvi Festival muzičkog filma FEMUF biće održan od 16. do 21. jula u Centru za kulturu Požarevac. Program obuhvata osam naslova i predstavlja jedan fleksibilni koncept koji donosi čitavu lepezu žanrovskih pristupa muzici i muzičarima koji su ostavili blistav trag u oblastima roka, popa, panka, džeza... Na festivalu biće prikazani britanski filmovi iz 2007. godine – „Joy Division“ u režiji Granta Gia i „Kontrola“ Antona Korbijna. Dokumentarac „Joy Division“ predstavlja emotivno svedočanstvo o čuvenom istoimenom britanskom post pank bendu, dok je glavni junak igranog filma „Kontrola“ frontment tog sastava - Ijan Kertis, problematični mladi muzičar...

Prikaži ceo tekst

Prvi Festival muzičkog filma FEMUF biće održan od 16. do 21. jula u Centru za kulturu Požarevac.

Program obuhvata osam naslova i predstavlja jedan fleksibilni koncept koji donosi čitavu lepezu žanrovskih pristupa muzici i muzičarima koji su ostavili blistav trag u oblastima roka, popa, panka, džeza...

Na festivalu biće prikazani britanski filmovi iz 2007. godine – „Joy Division“ u režiji Granta Gia i „Kontrola“ Antona Korbijna.

Dokumentarac „Joy Division“ predstavlja emotivno svedočanstvo o čuvenom istoimenom britanskom post pank bendu, dok je glavni junak igranog filma „Kontrola“ frontment tog sastava - Ijan Kertis, problematični mladi muzičar koji je postavio novi zvuk pank rok scene.

Na programu su i igrani filmovi „Četiri minuta“ Krisa Krausa (Nemačka), „Kameron, flamenko legenda“ Haimea Ćavarija (Španija) i „Četvrti tenor“ Harija Basila (SAD), dokumentarci „Lu Ridov Berlin“ Džulijana Šnabela (SAD) i „Herbi Henkok“ Douga Biroa i Jona Fajna (SAD), kao i domaće igrano-dokumentarno ostvarenje „Fank-i-lastiš crnog zuba“ Dušana Kojića - Koje o grupi „Disciplina kičme“.

„Četiri minuta“ govori o mladoj ženi, koja tokom izdržavanja zatvorske kazne uči da svira klavir, reditelj Haime Ćavari predstavlja istinitu priču o životu legendarnog španskog flamenko majstora, dok u ostvarenju „Četvrti tenor“ glavni junak, kako bi impresionirao ženu koju voli, odlazi u Italiju da bi učio pevanje, ali njegovi napori ne daju rezultate.

Publika će imati priliku da pogleda i intimni dokumentarac o džez pijanisti Herbiju Henkoku i njegovoj saradnji sa desetinama najboljih pop umetnika, ali i film o Lu Ridovoj izvedbi.

Ovaj jedinstveni festival u našoj zemlji, koji objedinjuje najmanje dve umetnosti, organizuje Centar za kulturu Požarevac uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

PROGRAM

Ponedeljak, 16.07.2012.
20.30h – Svečano otvaranje
20.45h – Joy Division (Velika Britanija)
22.30h – Četiri minuta (Nemačka)

Utorak, 17.07.2012.
21.00h – Lu Ridov Berlin (SAD)

Sreda, 18.07.2012.
21.00h – Herbi Henkok (SAD)

Četvrtak, 19.07.2012.
21.00h – Kontrola (Velika Britanija)

Petak, 20.07.2012.
21.00h – Kamaron, flamenko legenda (Španija)
22.30h – Del Arno band (koncert)

Subota, 21.07.2012.
20.30h – Fank i lastiš Crnog Zuba (Srbija)
22.00h – Četvrti tenor (SAD)
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Požarevac
  • Datum:
  • 16.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!