Međunarodni folklorni festival   |   Pirot

Pirotski Međunarodni folklorni festival prvi put je organizovan 2005. godine. Od tada, svake godine, u avgustu mesecu, u okviru „Pirotskog kulturnog leta“, građani, posetioci i učesnici ove manifestacije, imaju priliku da spoznaju igračko i pevačko nasleđe raznih zemalja sveta. Dosadašnji učesnici ovog festivala bili su ansambli iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Turske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Portugala, Meksika, Grčke. Osmi Međunarodni folklorni festival održaće se od 5. do 9. avgusta u organizaciji Doma kulture. Tokom prethodnih godina Međunarodni folklorni festival bio je najmasovnija manifestacija u okviru „Pirotskog leta“, pa i ove godine organizatori očekuju veliki broj posetilaca.

Prikaži ceo tekst

Pirotski Međunarodni folklorni festival prvi put je organizovan 2005. godine. Od tada, svake godine, u avgustu mesecu, u okviru „Pirotskog kulturnog leta“, građani, posetioci i učesnici ove manifestacije, imaju priliku da spoznaju igračko i pevačko nasleđe raznih zemalja sveta. Dosadašnji učesnici ovog festivala bili su ansambli iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Turske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Portugala, Meksika, Grčke.

Osmi Međunarodni folklorni festival održaće se od 5. do 9. avgusta u organizaciji Doma kulture. Tokom prethodnih godina Međunarodni folklorni festival bio je najmasovnija manifestacija u okviru „Pirotskog leta“, pa i ove godine organizatori očekuju veliki broj posetilaca.

Pirotskoj publici predstaviće se četiri ansambla iz inostranstva, Rumunije, Grčke, Turske i Bugarske, kao i dva ansambla sa Kosova i Metohije, ansambal „Kosovska Kamenica“ i KUD Kopaonik iz Leposavića, koji će uz domaći folklorni ansambal predstavljati Srbiju.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 18:30h biće održavane parade ulicama i to od Guševice do Crvenog trga gde će od 19:00h biti održavan i kraći nastup.

Glavni koncerti svakog dana biće od 20:00h na Omladinskom stadionu.

Cena pojedinačne karte je 50,00 RSD.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Pirot
  • Datum:
  • 05.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!