Gulašijada - Omoljica   |   Omoljica

Srednjovekovna varošica nadomak Pančeva, Omoljica, tokom leta obiluje kultruno-sportskim događajima. Posle brojnih pozorišnih predstava, koncerata, izložbi fotografija i umetničkih radova, takmičenja u kuvanju riblje čorbe, kao i čuvenog festivala ŽISEL, na redu je takmičenje u kuvanju gulaša. Kao i ranijih godina, osim takmičenja u kuvanju gulaša, biće organizovan i zabavni program.   *Ako ste ljubitelji gulaša mi Vam predlažemo jedan provereni recept za ukusan Goveđi gulaš: Pravi gulaš se kuva u kotliću na laganoj vatri... Sastojci za 4 osobe: malo bibera 600 g goveđeg mesa 6 kašika suncokretovog ulja 2 kom lovorovog lista 250 ml soka od...

Prikaži ceo tekst

Srednjovekovna varošica nadomak Pančeva, Omoljica, tokom leta obiluje kultruno-sportskim događajima. Posle brojnih pozorišnih predstava, koncerata, izložbi fotografija i umetničkih radova, takmičenja u kuvanju riblje čorbe, kao i čuvenog festivala ŽISEL, na redu je takmičenje u kuvanju gulaša.

Kao i ranijih godina, osim takmičenja u kuvanju gulaša, biće organizovan i zabavni program.
 

*Ako ste ljubitelji gulaša mi Vam predlažemo jedan provereni recept za ukusan Goveđi gulaš: Pravi gulaš se kuva u kotliću na laganoj vatri...

Sastojci za 4 osobe:
malo bibera
600 g goveđeg mesa
6 kašika suncokretovog ulja
2 kom lovorovog lista
250 ml soka od paradajza
1 kašičica bosiljka
2 kašike vegete
po ukusu soli
1 kašičica peršuna
600 g crnog luka
2 kašičice mlevene crvene paprike

Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Na prethodno zagrejanom ulju pržite luk dok ne dobije tamno žutu boju. Pošto je luk dobro propržen. U međuvremenu, isecite meso na kocke.  Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu. Dolijte mslo vode, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka. Petnaestak minuta pre nego što je gulaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. Što se duže kuva, gulaš je lepši. Ne zaboravite da gulaš sa vremena na vreme promešate.  Na samom kraju, dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Omoljica
  • Datum:
  • 19.08.2011 00:08
Galerija slika