Turnir u tenisu glavom "Vladimir Francišković"   |   Novi Sad

Tenis glavom je igra osmišljena u Novom Sadu, pre više od 25 godina i to na novosadskom kupalištu Štrand. Preteča ove igre je nožni tenis kome su vremenom, zarad nastanka nove igre, izmenjena neka pravila. Ključna razlika između nožnog tenisa i tenisa glavom je način poentiranja. Naime, u tenisu glavom završni poen se dobija isključivo udarcem glavom i otuda i današnji naziv ove igre. Prvi turnir u tenisu glavom održan je 1987. godine na Štrandu, a 1998. naziv mu je promenjen u Memorijalni turnir „Vladimir Francišković“, po tragično nastradalom igraču koji je do tada bio petostruki prvak...

Prikaži ceo tekst

Tenis glavom je igra osmišljena u Novom Sadu, pre više od 25 godina i to na novosadskom kupalištu Štrand. Preteča ove igre je nožni tenis kome su vremenom, zarad nastanka nove igre, izmenjena neka pravila. Ključna razlika između nožnog tenisa i tenisa glavom je način poentiranja. Naime, u tenisu glavom završni poen se dobija isključivo udarcem glavom i otuda i današnji naziv ove igre.

Prvi turnir u tenisu glavom održan je 1987. godine na Štrandu, a 1998. naziv mu je promenjen u Memorijalni turnir „Vladimir Francišković“, po tragično nastradalom igraču koji je do tada bio petostruki prvak u ovoj igri.

Ovogodišnje takmičenje održava se od 27. do 29. jula na kupalištu Štrand, i to u konkurenciji pionira, juniora, seniora i veterana. U petak, 27. jula na programu su razigravanja mlađih kategorija, a subota i nedelja su rezervisane za mečeve za plasman.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Datum:
  • 27.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!