Sedmi "BEAN festival" (Temerinska pasuljijada) svakako jeste glavni deo same manifestacije, ali tu su i brojni drugi sadržaji za posetioce, pa su tako priredbe, „Ravničarske igre“, „Etno sokak“ i „Slatka ulica“, izložbe cveća i vina postali neizostavni deo dešavanja.
Deo festivala na kome se promovišu kultura, umetnost i tradicija su „Etno sokak“ i „Slatka ulica“.
Detaljne propozicije takmičenja u kuvanju pasulja takmičari će dobiti prilikom prijavljivanja, a ovde su samo opšte propozicije:
- Pasulj se kuva isključivo u zemljanom loncu, kotliću ili oraniji.
- Ocenjuje se isključivo čorbast pasulj.
- Materijal za kuvanje je po ličnom izboru.
- Pasulj se kuva na prirodnoj vatri - ogrev je obezbeđen.
- Vreme za kuvanje pasulja je 4 (četiri) časa.
- Takmiče se kuvar i pomoćnik kuvara.
Osnov za ocenjivanje:
- opšti izgled,
- ukus,
- gustina,
- raskuvanost.