Novosadsko muzičko leto   |   Novi Sad

Manifestaciju Novosadsko muzičko leto čini niz koncerata koji se odvijaju tokom jula i avgusta meseca svake godine. S obzirom na to da je reč o letnjim koncertima, pored toga što je težnja usmerena na osmišljavanje kvalitetnog program, ona je upotpunjena i željom da programi budu nešto „popularnijeg karaktera“. Tako će se pored zvuka klasične muzike na Novosadskom muzičkom letu čuti i melodije i ritmovi salse i tanga, kao i etno, džez, klecmer i latino muzike. Ukupno deset programa održavaće se mahom u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, ali i u Sinagogi od 17. jula do 24. avgusta...

Prikaži ceo tekst

Manifestaciju Novosadsko muzičko leto čini niz koncerata koji se odvijaju tokom jula i avgusta meseca svake godine. S obzirom na to da je reč o letnjim koncertima, pored toga što je težnja usmerena na osmišljavanje kvalitetnog program, ona je upotpunjena i željom da programi budu nešto „popularnijeg karaktera“. Tako će se pored zvuka klasične muzike na Novosadskom muzičkom letu čuti i melodije i ritmovi salse i tanga, kao i etno, džez, klecmer i latino muzike. Ukupno deset programa održavaće se mahom u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, ali i u Sinagogi od 17. jula do 24. avgusta 2012. godine.

Novi Sad će na letnjem ciklusu koncerata biti domaćin umetnicima iz naše zemlje, ali i iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Australije i Kube. Neki od umetnika/ansambala koji će se predstaviti ove godine jesu i trio „Liaison” iz Australije, Balkanska kamerna akademija, duo flaute i klavira iz Portugala, Vojvođanski omladinski kamerni orkestar, ali i ansambli „Beltango“, „The Mambo Stars“ i novosadski vokalni sastav „Frajle”.

Na programu će se naći i kvartet Tamare Obrovac, jedne od najznačajnijih i najsvestranijih umetnica na hrvatskoj muzičkoj sceni koja se proslavila i širom sveta zahvaljujući specifičnom i jedinstvenom stilu koji obuhvata uticaje izvorne istarske muzike i dijalekta. Tamara Obrovac nastupiće u pratnji džez ansambla pod vođstvom pijaniste Matije Dedića. Amira Medunjanin još je jedna umetnica koja je stekla veliku popularnost širom sveta koristeći u muzici elemente sopstvene tradicije i stvarajući specifičan muzički izraz. U pratnji gitariste Boška Jovića, Amira Medunjanin, „bosanska Bili Holidej”, kako je novinari često nazivaju, prirediće veče sevdalinki.

Cene ulaznica za koncerte iznosiće od 300,00 RSD do 500,00 RSD

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Datum:
  • 17.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!