Noć istraživača   |   Novi Sad

"Noć istraživača" je jednodnevni spektakl koji se održava istog dana u celoj Evropi. To je najveća i najzabavnija promocija nauke i naučnika na svetu. U njoj se spajaju nauka i zabava, igra i strast, magično i stvarno. Noć Istraživača je pokrenuta na evropskom nivou 2005. godine u okviru šestog okvirnog programa (FP6). Projekat je namenjen najširoj populaciji, svih starosnih i obrazovnih kategorija. Aktivnosti su obrazovno-zabavnog karaktera, a cilj im je da omoguće posetiocima da bolje upoznaju naučnike i nauku i da sami istražuju uz dobar provod četvrtog petka u septembru. Srbija se 2010. godine pridružila ovom...

Prikaži ceo tekst

"Noć istraživača" je jednodnevni spektakl koji se održava istog dana u celoj Evropi.

To je najveća i najzabavnija promocija nauke i naučnika na svetu. U njoj se spajaju nauka i zabava, igra i strast, magično i stvarno.

Noć Istraživača je pokrenuta na evropskom nivou 2005. godine u okviru šestog
okvirnog programa (FP6). Projekat je namenjen najširoj populaciji, svih starosnih i obrazovnih kategorija. Aktivnosti su obrazovno-zabavnog karaktera, a cilj im je da omoguće posetiocima da bolje upoznaju naučnike i nauku i da sami istražuju uz dobar provod četvrtog petka u septembru.

Srbija se 2010. godine pridružila ovom velikom projektu i bila jedna od 33 zemlje u kojoj je organizovana Noć istraživača, a Novi Sad jedan od 250 gradova u Evropi i jedini u Srbiji u kome je održana ova manifestacija.

Ove godine, Noć Istraživača će biti organizovana 23. septembra 2011. godine, u Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu i Subotici.

NOĆ Istraživača 2011. će okupiti naučnike, sve one koji vole nauku, žele nešto da vide i nauče, a pre svega da se dobro zabave i provedu. Posetioce očekuju: eksperimenti, takmičenja, demonstracije, igrice, animatori, predstave, DJ-evi, koncerti i još mnogo toga.

Upoznaj nauku i dobro se zabavi!

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Datum:
  • 23.09.2011 00:09
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!