Muzički festival EXIT   |   Novi Sad

EXIT je letnji muzički festival koji se održava od 2000. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u trajanju od četiri dana jula meseca. Festival, iako relativno "mlad", već je postao jedan od brendova Srbije i poznat je širom Evrope. Festival je nastao tako što je mlada grupa studenata Univerziteta u Novom Sadu pokušala mladima Srbije da pruži neka dešavanja i pokrene kulturu i zabavu Novog Sada sa mrtve tačke, tj. neku vrstu „izlaza” (engl. exit)  iz ionako loše situacije koja je u to vreme vladala u zemlji. Mladi studenti nisu mogli ni da zamisle...

Prikaži ceo tekst

EXIT je letnji muzički festival koji se održava od 2000. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u trajanju od četiri dana jula meseca. Festival, iako relativno "mlad", već je postao jedan od brendova Srbije i poznat je širom Evrope.

Festival je nastao tako što je mlada grupa studenata Univerziteta u Novom Sadu pokušala mladima Srbije da pruži neka dešavanja i pokrene kulturu i zabavu Novog Sada sa mrtve tačke, tj. neku vrstu „izlaza” (engl. exit)  iz ionako loše situacije koja je u to vreme vladala u zemlji. Mladi studenti nisu mogli ni da zamisle da će danas EXIT biti jedan od najpoznatijih muzičkih festivala Evrope, pogotovo zato što su imali ogromnih, pre sve finansijskih, problema prilikom organizacije.

Na festivalu se nudi veliki broj stejdžova, širom tvrđave, na svakom od njih se pušta različita muzika, što posetiocima omogućava izbor muzike za njihovu dušu. Festival prati sklapanje novih prijateljstava, druženje i ludi provod za pamćenje.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Datum:
  • 07.07.2011 00:07