InterFest - Međunarodni festival vina   |   Novi Sad

9. Međunarodni festival vina, InterFest 2012. održava se od 5. do 7. jula. Trg Slobode biće otvoren da primi hiljade posetilaca kojima će biti predstavljeno više od 100 vinarija iz desetak zemalja, među kojima važno mesto zauzimaju srpski proizvođači. Na jednom posebnom štandu predstaviće se vinarije iz „Novog sveta“, odnosno vina iz Južne Afrike i Južne Amerike. Što se tiče Evrope i poznatih vinskih zemalja, biće tu Portugalija, Italija, Španija, Mađarska. Iz regiona na InterFestu će učestvovati vinari iz Slovenije, Hrvatske, kao i Crne Gore. Ovogodišnje iznenađenje biće zajednički nastup deset makedonskih vinarija, koje su najavile de...

Prikaži ceo tekst

9. Međunarodni festival vina, InterFest 2012. održava se od 5. do 7. jula. Trg Slobode biće otvoren da primi hiljade posetilaca kojima će biti predstavljeno više od 100 vinarija iz desetak zemalja, među kojima važno mesto zauzimaju srpski proizvođači.

Na jednom posebnom štandu predstaviće se vinarije iz „Novog sveta“, odnosno vina iz Južne Afrike i Južne Amerike. Što se tiče Evrope i poznatih vinskih zemalja, biće tu Portugalija, Italija, Španija, Mađarska. Iz regiona na InterFestu će učestvovati vinari iz Slovenije, Hrvatske, kao i Crne Gore. Ovogodišnje iznenađenje biće zajednički nastup deset makedonskih vinarija, koje su najavile de će predstaviti svoja najlepša vina.

Svake godine posetioci InterFesta imali su priliku da probaju vina iz neke nove vinarije iz Srbije, a za ovo izdanje festival najavljena je premijera čak šest potpuno novih vinarija i to vinarije Molovin iz Šida, Belog Brda iz Čerevića, Tonković iz Subotice, Peščar iz Banatskog Karlovca, Pusula iz Valjeva i Aleksić iz Vranja.

Planiran je i bogat prateći program u vidu specijalnih degustacija, promocija, radionica, pojedinačnih promocija vinskih kuća, vinskog turizma i drugog. Ulaz na festival je besplatan, a ljubitelji vina će na blagajnama moći da kupe degustacione čaše i vaučere za degustaciju, a vinari će sami odlučivati koliko će vaučera biti potrebno da bi se degustiralo neko njihovo vino.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Datum:
  • 05.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!