Dani Srednjeg veka   |   Novi Sad

Manifestacija „Dani Srednjeg veka“ održava se od 24. do 27. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi u organizaciji Udruženja ljubitelja društvenih igara „Valhala“ i kovačke radionice „Zeleni štit“ iz Novog Sada. Ulaz za sve posetioce je besplatan. Manifestacija se održava u cilju predstavljanja zaboravljene srednjevekovne kulture i promovisanju i upoznavanju posetilaca sa različitim društvenim igrama sa srednjevekovnom tematikom i još ne tako poznatim i zastupljenim LARP-om. Iz godine u godinu manifestacija „Dani Srednjeg veka“ privalči sve veći broj ljubitelja ovakvog vida manifestacija i radoznalih posetilaca koji bi želeli da zavire u čudnovati svet srednjeg veka. Program ovogodišnje manifestacije...

Prikaži ceo tekst

Manifestacija „Dani Srednjeg veka“ održava se od 24. do 27. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi u organizaciji Udruženja ljubitelja društvenih igara „Valhala“ i kovačke radionice „Zeleni štit“ iz Novog Sada. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Manifestacija se održava u cilju predstavljanja zaboravljene srednjevekovne kulture i promovisanju i upoznavanju posetilaca sa različitim društvenim igrama sa srednjevekovnom tematikom i još ne tako poznatim i zastupljenim LARP-om.

Iz godine u godinu manifestacija „Dani Srednjeg veka“ privalči sve veći broj ljubitelja ovakvog vida manifestacija i radoznalih posetilaca koji bi želeli da zavire u čudnovati svet srednjeg veka. Program ovogodišnje manifestacije je izuzetno bogat, a učesnici i svi posetioci moći će da se oprobaju u turniru srednjevekovnog mačevanja i nadmetanju u streličarstvu.

Takođe, posetioci će imati jedinstvenu priliku da vide prikaz života srednjevekovnog vojnog kampa, borbe i formacijskog ratovanja, kao i prezentacije starih zanata. Organizatori manifestacije predstaviće posetiocima i sve popularniji LARP.

LARP ili „Live-Act Role-Playing“ predstavlja jednu novu vrstu društvenih igara koja se rodila iz priča o srednjevekovnim vitezovima, bitkama i turnirima kroz zamisao kreativnih pojedinaca, a danas se ovaj vid zabave koristi i u svrhe „team buildinga“ na zapadu.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Datum:
  • 24.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!