Cinema City   |   Novi Sad

  Internacionalni filmski festival Cinema City održaće se od 16. do 23. juna 2012. Tokom osam dana Novi Sad će postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima koji se odvijaju na više od 20 lokacija u Novom Sadu   Filmski program predstaviće 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama. Preko 150 filmova, više od sto premijera prikazivaće se na 5 indoor i 4 outdoor lokacije, a festival dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i low budget film.   Muzički program festivala Cinema City održava se na...

Prikaži ceo tekst

  Internacionalni filmski festival Cinema City održaće se od 16. do 23. juna 2012. Tokom osam dana Novi Sad će postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima koji se odvijaju na više od 20 lokacija u Novom Sadu

  Filmski program predstaviće 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama. Preko 150 filmova, više od sto premijera prikazivaće se na 5 indoor i 4 outdoor lokacije, a festival dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i low budget film.

  Muzički program festivala Cinema City održava se na Petrovaradinskoj tvrđavi kao i na atraktivnim lokacijama u centru grada. Muzički program obuhvata spektakularne žurke otvaranja i zatvaranja za 20 000 ljudi, kao i brojne koncerte, VIP partije i prijeme za goste festivala.

  Akademski program sastoji se od preko 30 panela sa učesnicima iz više od 10 zemalja. Filmski umetnici, teoretičari, kritičari, predstavnici filmskih institucija, tokom akademskog programa otvaraju veoma značajne teme za filmsku umetnost i filmsku industriju.

  Cinema City ima više od 500 akreditovanih gostiju, među kojima su filmski autori, reditelji, glumci, predstavnici svetskih festivala i filmskih institucija, novinari, umetnici. Pored prestižnih imena iz sveta filma, festival u okviru selekcije “Up to 10.000 bucks” ugosti više od 300 mladih autora, koji predstavljaju budućnost domaće i svetske kinematografije.

  Za vreme festivala nekoliko lokacija u Novom Sadu biće adaptirano za potrebe filmskih projekcija, tako da centralni deo grada postaje velika festivalska arena. Srpsko narodno pozorište je glavna lokacija ovogodišnjeg festivala Cinema City, a projekcije filmova će biti održane i u Katoličkoj porti, Kulturnom centru Novog Sada, Areni Cinaplex i Pozorištu mladih.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Datum:
  • 16.06.2012 00:06
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!