Cantat festival   |   Novi Sad

Vojvođanska horska asocijacija Novi Sad (VOCA) osnovana je 2011. pod direktnim patronatom „European Choral Association - Europa Cantat“ prema statutu koji ispunjava sve standarde i ciljeve respektabilne evropske instiucije. Tako je, geografski i teritorijalno, VOCA postala partnerska institucija u Vojvodini „Europa Cantat“-u Međunarodna nedelja horskog pevanja i ove godine imaće bogat muzički program na više lokacija širom Novog Sada, tako da organizatori očekuju još veću posećenost nego predhodne godine kada je najzapaženija gošća bila francuska pevačica ZAZ – Izabel Žofrua. Festival je od ove godine bogatiji za jedan takmičarski deo u kojem će učestvovati 10 pevača,...

Prikaži ceo tekst

Vojvođanska horska asocijacija Novi Sad (VOCA) osnovana je 2011. pod direktnim patronatom „European Choral Association - Europa Cantat“ prema statutu koji ispunjava sve standarde i ciljeve respektabilne evropske instiucije. Tako je, geografski i teritorijalno, VOCA postala partnerska institucija u Vojvodini „Europa Cantat“-u

Međunarodna nedelja horskog pevanja i ove godine imaće bogat muzički program na više lokacija širom Novog Sada, tako da organizatori očekuju još veću posećenost nego predhodne godine kada je najzapaženija gošća bila francuska pevačica ZAZ – Izabel Žofrua.

Festival je od ove godine bogatiji za jedan takmičarski deo u kojem će učestvovati 10 pevača, koji su se na audiciji održanoj prošlog meseca plasirali u finale. Od 22. do 25. avgusta održaće se i tradicionalni deo festivala pod nazivom „Open singing“. U pitanju je pevanje u kojem učestvuju hor na bini i publika u Katoličkoj porti, a koje se prethodnih godina pokazalo kao veoma uzbudljivo i privlačno novosadskoj publici.

Ovogodišnji Cantat festival održaće se do 21. do 25. avgusta, a na otvaranju festivala, koje je zakazano za 20.00h na Trgu slobode, nastupiće Bajićevi slavuji pod rukovodstvom Ane Kovačić, Bojana Stamenov i mladi i harizmatični pobednik Eurosonga 2009. - Alexander Rybak.

Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

PROGRAM

Utorak, 21. avgust; Trg slobode
20.00h – „Bajićevi slavuji” dirigent Ana Kovačić
20.30h – „Novi Sad peva”
20.45h – Bojana Stamenov
21.45h – Aleksandar Rybak (Norway)
22.45h – Goran Eric i Big Band Jazz Omladine Vojvodine

Sreda, 22. avgust; Katoločka porta
19.00h – „Open singing” *
20.30h – „Cantat Talenti” takmičenje – 10 finalista **
22.00h – Rezidencijalni bend – gost Ana Perišić

Četvrtak, 23. avgust; Katolička porta
19.00h – „Open singing” *
20.30h – „Cantat Talenti” takmičenje – 7 finalista **
22.00h – Tematsko veče (gost iznenađenja)

Petak, 24. avgust; Katolička porta
19.00h – „Open singing” *
20.30h – „Cantat Talenti” takmičenje – 5 finalista **
22.00h – Rezidencijalni bend – gost Ana Perišić

Subota, 25. avgust; Katolička porta
19.00h – „Open singing” *
20.30h – „Cantat Talenti” finale – 3 finalista, proglašenje pobednika **
22.00h – Glas ne žice – a capella jazz pop band

* Rezidencijalni hor na bini i publika u Katoličkoj porti, uče zajedno popularne pesme
** Svakog dana, na osnovu glasanja stručnog žirija i glasa publike na koju utiče svako ko za svog favorita glasa slanje SMS poruke sa tekstom 50 CANTAT (redni broj takmičara) na broj 1310 smanjuje se broj finalista, i dolazi se do finala u kome će ostati tri takmičara.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Datum:
  • 21.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!