Nišvil Džez Festival   |   Niš

Nišvil Džez Festival održaće se od 16. od 19. avgusta 2012. u ambijentu prelepe stare Tvrđave. Koncept festivala se od početka, osim na „tradicionalnim“ formama džeza, zasniva na fuziji ovog pravca sa etno tradicijama različitih delova sveta, a naročito Balkana. Na ovogodišnjem Nišvil Džez Festivalu, između ostalih, nastupiće i The Brand New Heavies, pioniri britanske acid jazz scene, Jean Luc Ponty, francuski violinista i kompozitor, jedan od najznačajnijih jazz i jazz rock muzičara od šezdesetih godina na ovamo, John Patitucci, jedan od najvećih kontrabasista na svetu, Osibisa - koju mnogi smatraju začetnicima world music pravca, i u...

Prikaži ceo tekst

Nišvil Džez Festival održaće se od 16. od 19. avgusta 2012. u ambijentu prelepe stare Tvrđave. Koncept festivala se od početka, osim na „tradicionalnim“ formama džeza, zasniva na fuziji ovog pravca sa etno tradicijama različitih delova sveta, a naročito Balkana.

Na ovogodišnjem Nišvil Džez Festivalu, između ostalih, nastupiće i The Brand New Heavies, pioniri britanske acid jazz scene, Jean Luc Ponty, francuski violinista i kompozitor, jedan od najznačajnijih jazz i jazz rock muzičara od šezdesetih godina na ovamo, John Patitucci, jedan od najvećih kontrabasista na svetu, Osibisa - koju mnogi smatraju začetnicima world music pravca, i u svetskim razmerama sigurno najuspešniji i najpopularniji afrički sastav, kao i Brussell Jazz Orchestra – dobitnici Oskara za muziku u filmu The Artist, koji će nastupiti zajedno sa dvoje vrhunskih vokala Mariom Joao i Davidom Linxom i izvesti program „A Different Porgy, Another Bess“ sastavljen od kompozicija iz čuvene opere Džordža Geršvina „Porgy i Bess“.

U glavnom delu programa predstaviće se 25 izvođača iz petnaestak zemalja na dve velike bine, dok će u pratećim programima, besplatnim za publiku, nastupiti još dvadesetak sastava iz Srbije i inostranstva.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Niš
  • Datum:
  • 16.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!