Međunarodni studentski festival folklora   |   Niš

Peti Međunarodni studentski festival folklora, ove godine slavi svoj prvi jubilej i u okviru ovogodišnjeg programa predstavlja 11 novih ansambala i preko 400 učesnika koji dolaze iz 9 zemalja i to Italije, Rumunije, Meksika, Bugarske, Makedonije, Indonezije, Turske, Kanade i Srbije. Folklorni ansambli će nastupiti na Amfiteatru na keju, Dvorištu Univerziteta i Čegru, kao i u Niškoj banji i na Letnjoj pozornici u Beloj Palanci. Organizatori ističu da će ovogodišnji jubilej biti najspektakularniji do sada i da će učesnici Nišlijama predstaviti kulturu i muziku sa kojom je malo ko imao prilike da se susretne do sada. Ovo...

Prikaži ceo tekst

Peti Međunarodni studentski festival folklora, ove godine slavi svoj prvi jubilej i u okviru ovogodišnjeg programa predstavlja 11 novih ansambala i preko 400 učesnika koji dolaze iz 9 zemalja i to Italije, Rumunije, Meksika, Bugarske, Makedonije, Indonezije, Turske, Kanade i Srbije. Folklorni ansambli će nastupiti na Amfiteatru na keju, Dvorištu Univerziteta i Čegru, kao i u Niškoj banji i na Letnjoj pozornici u Beloj Palanci.

Organizatori ističu da će ovogodišnji jubilej biti najspektakularniji do sada i da će učesnici Nišlijama predstaviti kulturu i muziku sa kojom je malo ko imao prilike da se susretne do sada. Ovo je ujedno i jedan od najboljih načina da se naš folklor predstavi u svetu.

Tokom pet godina postojanja, niški Festival folklora ugostio je preko hiljadu i po učesnika, iz mnogih zemlja sveta. Ovogodišnji festival traje od 16. do 22. jula, a završni koncert učesnika na Festivalu, biće održan u subotu, 21. jula na letnjoj pozornici u Tvrđavi.

PROGRAM 5. Međunarodnog studentskog festivala folklora Niš 2012.

Ponedeljak, 16. jul
13h - Dolazak folklornih ansambala i učesnika Festivala
19h - Defile učesnika kroz Obrenovićevu ulicu
20h - Svečano otvaranje festivala na amfiteataru na keju Nišave

Utorak, 17. jul
20h - Koncert na amfiteatru na keju Nišave
20h - Koncert u Niškoj Banji

Sreda, 18. jul
20h - Koncert na amfiteatru na keju Nišave
20h - Koncert u Beloj Palanci na Letnjoj pozornici

Četvrtak, 19. jul
10h do 18h - Celodnevni izlet i sportski susreti svih učesnika na Vojnom bazenu "Vrežina"

Petak, 20. jul
19h - Koncert u Nišu na Čegru
20h - Koncert u Beloj Palanci na Letnjoj pozornici

Subota, 21. jul
19h - Defile učesnika kroz Obrenovićevu ulicu
20:30h - Završni koncert učesnika 5. Međunarodnog studentskog festivala folklora na letnjoj pozornici u Tvrđavi.

 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Niš
  • Datum:
  • 16.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!