Festival vina   |   Niš

Ovogodišnji, 6. festival posvećen vinu biće održan na Trgu kralja Milana 25. i 26. avgusta, sa početkom u 18.00h, pa do 24.00h. Ovaj festival je iz godine u godinu sve veći i sve više dobija na značaju, a svakako je zaslužan što u Nišu polako stasava publika koja poznaje i ceni dobra vina. Planirano je da, kao i prethodnih godina, štandovi vinara budu postavljeni oko fontane. Među proizvođačima vina koji su potvrdili svoj dolazak su Mačkov podrum, Udruženje Slankamenka, Malča, Milosavljević, Rubin, Udruženje Čegar, Vino i tako to (Trampex), Čoka, Vinex, Budimir, Jelenković, Vitis vino i Vršački...

Prikaži ceo tekst

Ovogodišnji, 6. festival posvećen vinu biće održan na Trgu kralja Milana 25. i 26. avgusta, sa početkom u 18.00h, pa do 24.00h. Ovaj festival je iz godine u godinu sve veći i sve više dobija na značaju, a svakako je zaslužan što u Nišu polako stasava publika koja poznaje i ceni dobra vina.

Planirano je da, kao i prethodnih godina, štandovi vinara budu postavljeni oko fontane. Među proizvođačima vina koji su potvrdili svoj dolazak su Mačkov podrum, Udruženje Slankamenka, Malča, Milosavljević, Rubin, Udruženje Čegar, Vino i tako to (Trampex), Čoka, Vinex, Budimir, Jelenković, Vitis vino i Vršački vinogradi.

Prema najavama organizatora, tokom festivala će biti održana i promocija knjige „Dodir ljubavi“ Nišlijke Beke Mitić Ristić.

U muzičkom delu programa nastupiće Neša Saita, Darko Ignjatović i Đorđe Jović. S obzirom na to da uz dobro vino ide i dobra hrana, za posetioce će hranu pripremati Nenad Gladić, gastronomad poznatiji kao Lepi Brka i Miki Đuričić, učesnik „Velikog brata“.

Najavljeno je da će subota biti posvećena belim, a nedelja crvenim vinima
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Niš
  • Datum:
  • 25.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!