Dani bureka   |   Niš

Deveti po redu „Dani bureka“ održaće se od 13. do 15. septembra, na nišavskom keju, na platou preko puta hotela „My Place“. Buregdžijada, jedinstvena manifestacija koja promoviše čuveni srpski doručak, burek, okupiće šest niških pekara i po jednu iz Grčke i Makedonije, koje će se nadmetati u spravljanju ove slane poslastice. Tradicionalno će se praviti i najveći burek na svetu, čije će dimenzije ove godine biti četiri puta dva metra, a svi gosti će moći da ga probaju. Pored toga biće održano takmičenje za najbolji burek. Manifestacija će trajati od 17h do ponoći, a posetioci...

Prikaži ceo tekst

Deveti po redu „Dani bureka“ održaće se od 13. do 15. septembra, na nišavskom keju, na platou preko puta hotela „My Place“.

Buregdžijada, jedinstvena manifestacija koja promoviše čuveni srpski doručak, burek, okupiće šest niških pekara i po jednu iz Grčke i Makedonije, koje će se nadmetati u spravljanju ove slane poslastice.

Tradicionalno će se praviti i najveći burek na svetu, čije će dimenzije ove godine biti četiri puta dva metra, a svi gosti će moći da ga probaju. Pored toga biće održano takmičenje za najbolji burek.

Manifestacija će trajati od 17h do ponoći, a posetioci će uz degustaciju raznih vrsta bureka moći da uživaju u nastupima domaćih kulturno-umetničkih društava, a biće tu i grčki i makedonski muzički ansambli. U sklopu programa nastupiće pevači takmičenja „Prvi glas Srbije“, a u planu je i Kabare na temu bureka, koji će izvesti deo glumačke ekipe „Kursadžija“, a biće izvedena i „Himna o bureku“.

Pored ponude bureka, od klasičnog sa sirom do kombinacije sa slaninom i pečurkama, za posetioce će biti pripremljen i burek sa belim bubrezima, koji će pripremati ekipa Nišlija koja je nedavno osvojila dve prve nagrade na Svetskom prvenstvu u spremanju afrodizijaka i specijaliteta od belih bubrega.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Niš
  • Datum:
  • 13.09.2012 00:09
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!