Likovna kolonija   |   Lebane

Već niz godina u organizaciji Doma kulture "Radan" i udruženja likovnih stvaralaca održava se likovna kolonija "Justiniana prima". Pokrovitelji ove manifestacije su opština Lebane i hotel "Caričin grad" gde se kolonija tradicionalno i održava. Likovna kolonija "Justiniana prima" naziv je dobila po istoimenom lokalitetu, koji je po oceni arheologa vanserijski spomenik antičkog urbanizma i arhitekture, čije je istraživanje počelo 1912. godine. 28 kilometara zapadno od Leskovca, odnosno 7 kilometara severozapadno od Lebana, nalazi se Caričin grad, koji je ujedno i glavna tema. Pored toga umetnicima će inspiracija biti i planina Radan, Lebane i obložnja Sijarinska Banja. Likovnoj...

Prikaži ceo tekst

Već niz godina u organizaciji Doma kulture "Radan" i udruženja likovnih stvaralaca održava se likovna kolonija "Justiniana prima". Pokrovitelji ove manifestacije su opština Lebane i hotel "Caričin grad" gde se kolonija tradicionalno i održava.

Likovna kolonija "Justiniana prima" naziv je dobila po istoimenom lokalitetu, koji je po oceni arheologa vanserijski spomenik antičkog urbanizma i arhitekture, čije je istraživanje počelo 1912. godine.
28 kilometara zapadno od Leskovca, odnosno 7 kilometara severozapadno od Lebana, nalazi se Caričin grad, koji je ujedno i glavna tema. Pored toga umetnicima će inspiracija biti i planina Radan, Lebane i obložnja Sijarinska Banja.
Likovnoj koloniji će, pored stvaralaca iz Srbije, prisustvovati i umetnici iz Bugarske i Republike Srpske.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Lebane
  • Datum:
  • 08.08.2011 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!