Dragačevski sabor trubača u Guči   |   Guča

Sabor trubača u Guči je jedinstvena manifestacija tog tipa u svetu, održava se svake godine u prvoj polovini avgusta meseca. Na saboru se takmiče narodni trubački orkestri, prvo takmičenje održano je 14. oktobra 1961. godine. Takmičenje se vrši kroz kvalifikacije i to u tri kategorije: - pionirska - omladinska  - seniorska Dolaze trubači iz cele Srbije u nadi da će osvojiti prestižnu nagradu "zlatna truba" koja će im otvoriti vrata uspešne karijere. Svake godine sabor poseti nekoliko stotina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva a prijavljenih takmičara bude i preko 1200. Pored trubačkih takmičenja, Sabor...

Prikaži ceo tekst

Sabor trubača u Guči je jedinstvena manifestacija tog tipa u svetu, održava se svake godine u prvoj polovini avgusta meseca. Na saboru se takmiče narodni trubački orkestri, prvo takmičenje održano je 14. oktobra 1961. godine.

Takmičenje se vrši kroz kvalifikacije i to u tri kategorije:
- pionirska
- omladinska 
- seniorska

Dolaze trubači iz cele Srbije u nadi da će osvojiti prestižnu nagradu "zlatna truba" koja će im otvoriti vrata uspešne karijere.
Svake godine sabor poseti nekoliko stotina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva a prijavljenih takmičara bude i preko 1200. Pored trubačkih takmičenja, Sabor je i smotra sveukupne narodne duhovnosti:
- priređuju se likovne izložbe
- književni susreti
- takmičenje zdravičara
- narodni višeboj
- izbor najlepše narodne nošnje...
 
Dragačevski sabor trubača / Guča 2011

08. avgusta počinje 51. Dragačevski sabor trubača i trajaće do 14.avgusta.
Program sabora trubača u Guči 2011. možete preuzeti ovde.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Guča
  • Datum:
  • 08.08.2011 10:08
Galerija slika