Kupusijada   |   Čačak

Kupusijada se održava svake godine u Mrčajevcima nedaleko od Čačaka, u septembru mesecu. Na Kupusijati učesnici se takmiče u pripremi kupusa u velikom loncu, tradicija je da se specijalitet ne samo proba, nego pojede do kraja manifestacije. Tako da ukoliko ste ljubitelj kupusa svakako treba da posetite ovu manifestaciju. Manifestacija se održava od 2003 godine a poseti je približno 100000 gostiju i na njoj se potroši približno 50000 kilograma kupusa! Takmičari se nadmeću za zlatni, srebrni i bronzani lonac. Ovogodišnja kupusijada će se održato od 16. do 18. septembra.  

Prikaži ceo tekst

Kupusijada se održava svake godine u Mrčajevcima nedaleko od Čačaka, u septembru mesecu. Na Kupusijati učesnici se takmiče u pripremi kupusa u velikom loncu, tradicija je da se specijalitet ne samo proba, nego pojede do kraja manifestacije. Tako da ukoliko ste ljubitelj kupusa svakako treba da posetite ovu manifestaciju.

Manifestacija se održava od 2003 godine a poseti je približno 100000 gostiju i na njoj se potroši približno 50000 kilograma kupusa! Takmičari se nadmeću za zlatni, srebrni i bronzani lonac.

Ovogodišnja kupusijada će se održato od 16. do 18. septembra.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Čačak
  • Datum:
  • 16.09.2011 16:09
Galerija slika