Zemun - Gardoš   |   Beograd

Ovaj deo Beograda se nalazi na desnoj obali Dunava. Najvećim delom svoje prošlosti, razvijao se odvojeno od Beograda koji leži sa druge strane reke Save, ali je razvoj Novog Beograda tokom druge polovine 20. veka spojio dva mesta u neprekidnu gradsku površ. Tvrđava je najstarija građevina u Zemunu i pominje se već u 9. i 11. veku. Ostaci koji se danas mogu videti potiču iz 15. veka. Šetnja kroz Zemun će vam priuštiti potpuno drugačije iskustvo od ostalih delova Beograda, ne samo po pitanju arhitekture, već i duha, atmosfere i objekata na reci. Gardoš predstavlja jedno od...

Prikaži ceo tekst

Ovaj deo Beograda se nalazi na desnoj obali Dunava. Najvećim delom svoje prošlosti, razvijao se odvojeno od Beograda koji leži sa druge strane reke Save, ali je razvoj Novog Beograda tokom druge polovine 20. veka spojio dva mesta u neprekidnu gradsku površ. Tvrđava je najstarija građevina u Zemunu i pominje se već u 9. i 11. veku. Ostaci koji se danas mogu videti potiču iz 15. veka. Šetnja kroz Zemun će vam priuštiti potpuno drugačije iskustvo od ostalih delova Beograda, ne samo po pitanju arhitekture, već i duha, atmosfere i objekata na reci.

Gardoš predstavlja jedno od tri brda na kojima su nikli istorijski centri Zemuna. Druga dva su Kalvarija i Ćukovac. Šetejući Gardošom nećete imati osećaj kao da ste u Beogradu iz razloga što će vas oduševiti splet kaldrmisanih ulica, kafanica, starih kuća i galerija.

 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 01.09.2011 00:09
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!