Ulica otvorenog srca   |   Beograd

Nastalo kao deo šireg programa "Beograd – grad otvorenog srca", druženje u Makedonskoj i Svetogorskoj ulici prvog dana Nove godine datira još od 1988. godine. Pre tridesetak godina glumci Ateljea 212 su u vreme novogodišnjih praznika dobijali neobične role i oblačili konobarske kecelje u "Srpskoj kafani". U tim danima, kelneri i osoblje kafane bi, nakratko, postajali gosti. Manifestacija „Beograd – grad otvorenog srca” u to vreme je trajala više od mesec dana – od Svetog Nikole do Svetog Save. Za to vreme, o svakom značajnijem datumu, održavale su se priredbe, a ...

Prikaži ceo tekst

Nastalo kao deo šireg programa "Beograd – grad otvorenog srca", druženje u Makedonskoj i Svetogorskoj ulici prvog dana Nove godine datira još od 1988. godine.

Pre tridesetak godina glumci Ateljea 212 su u vreme novogodišnjih praznika dobijali neobične role i oblačili konobarske kecelje u "Srpskoj kafani". U tim danima, kelneri i osoblje kafane bi, nakratko, postajali gosti. Manifestacija „Beograd – grad otvorenog srca” u to vreme je trajala više od mesec dana – od Svetog Nikole do Svetog Save. Za to vreme, o svakom značajnijem datumu, održavale su se priredbe, a najveselije je bilo 1. januara.

Kako su godine prolazile, gostionica je postajala sve manja da primi sve koji su hteli da uđu, pa se fešta spontano proširila u Svetogorsku ulicu – ulicu otvorenog srca.

Manifestacija koja veliča radost i humanost zvanično je ustanovljena između 1988. i 1989. godine, a "Ulica otvorenog srca" ušla je u kalendar najznačajnijih događaja u glavnom gradu.

 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 05.09.2011 00:09
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!