Teslin dan u Zemunu   |   Beograd

U Zemunu će u utorak, 10. jula, na jedinstven način biti obeležen Teslin dan. Na različitim lokacijama, celodnevnim programom podsetiće se na Teslina velika dela, od svečane akademije Tesli u čast u opštini Zemun, preko tribine „Teslijanum”, u organizaciji Srpske kraljevske asocijacije akademika, inovatora i naučnika, do izložbe slika Udruženja „Široka staza”, postavke Muzeja „Nikola Tesla” – Plavi portret u galeriji „Ikar”, izložbe na Gardošu čestitki koje je Tesla dobijao, izložbe eksponata Jedinstvenog udruženja pronalazača i naučnika Srbije, Crne Gore i dijaspore i predstave „Tesla ili prilagođavanje anđela” na Letnjoj pozornici na Gardošu. Opština Zemun,...

Prikaži ceo tekst

U Zemunu će u utorak, 10. jula, na jedinstven način biti obeležen Teslin dan.

Na različitim lokacijama, celodnevnim programom podsetiće se na Teslina velika dela, od svečane akademije Tesli u čast u opštini Zemun, preko tribine „Teslijanum”, u organizaciji Srpske kraljevske asocijacije akademika, inovatora i naučnika, do izložbe slika Udruženja „Široka staza”, postavke Muzeja „Nikola Tesla” – Plavi portret u galeriji „Ikar”, izložbe na Gardošu čestitki koje je Tesla dobijao, izložbe eksponata Jedinstvenog udruženja pronalazača i naučnika Srbije, Crne Gore i dijaspore i predstave „Tesla ili prilagođavanje anđela” na Letnjoj pozornici na Gardošu.

Opština Zemun, kao pokrovitelj manifestacije „Teslin dan” pridružila se svetskim gradovima poput Njujorka, Filadelfije, Perta, Zagreba u obeležavanju 10. jula, rođendana velikog naučnika Nikole Tesle, koji je na neizbrisiv način obeležio progres modernog sveta i čovečanstva.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 10.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!