"Teratorija" na BELEF-u   |   Beograd

Projekat „Teratorija“ će ove godine zabeležiti svoje treće učešće na BELEF-u. Producent projekta je NGO Platforma Kiosk, a projekat podržavaju Opština Stari Grad i Međunarodni simpozijum „Tera“ iz Kikinde. Projekat „Teratorija“ podeljen je u dve faze. Prva faza se održala od 6. maja do 4. juna i u njoj je učestvovalo oko sedamdeset mladih umetnika iz Srbije i inostranstva. Druga faza projekta, izvođenje skulptura i njihovo postavljanje u javni prostor, realizovaće se od 3. do 15. avgusta. U njemu ucestvuju tri renomirana i stručna umetnika. Ova faza je autonomna i njome bi se nastavio projekat koji...

Prikaži ceo tekst

Projekat „Teratorija“ će ove godine zabeležiti svoje treće učešće na BELEF-u. Producent projekta je NGO Platforma Kiosk, a projekat podržavaju Opština Stari Grad i Međunarodni simpozijum „Tera“ iz Kikinde.

Projekat „Teratorija“ podeljen je u dve faze. Prva faza se održala od 6. maja do 4. juna i u njoj je učestvovalo oko sedamdeset mladih umetnika iz Srbije i inostranstva.

Druga faza projekta, izvođenje skulptura i njihovo postavljanje u javni prostor, realizovaće se od 3. do 15. avgusta. U njemu ucestvuju tri renomirana i stručna umetnika. Ova faza je autonomna i njome bi se nastavio projekat koji Beogradu nedostaje više od jedne decenije, ukidanjem radionice u drvetu (rudarski škart iz Kolubare, poluugljenisano drvo) na Adi Ciganliji.

Sa značajnim umetničkim projektom „Teratorija“ BELEF centar je započeo saradnju još 2008. godine. Više stotina kreativnih ostvarenja mladih umetnika u terakoti bilo je te i naredne godine sastavni deo vizuelnog programa BELEF-a, da bi u kasnijem periodu većim delom bili darivani prosvetnim, zdravstvenim i kulturnim ustanovama, koje su izrazile želju da poseduju neke od skulptura.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 03.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!