"Ring Ring" na BELEF-u   |   Beograd

„Ring Ring“ festival je već 17 godina važan deo beogradske kulturne ponude i pokazatelj otvorenosti i znatiželje beogradske publike. Pored glavnog festivala počeo je da radi i World Music festival „Todo Mundo“, tako da nije iznenađenje što su u programu „Ring Ring“ na BELEF-u i World Music i nešto drugačija, tipična Ring Ring muzika, spojeni u jedno. Prvi segment „Ring Ring” festivala u okviru BELEF-a održao se od 25. do 28. juna, a drugi segment trajaće 17. i 18. jula. Premijerno u Srbiji, u Kino sali Muzeja istorije Jugoslavije nastupiće Fil Niblok, Katrin Liberovskaja i...

Prikaži ceo tekst

„Ring Ring“ festival je već 17 godina važan deo beogradske kulturne ponude i pokazatelj otvorenosti i znatiželje beogradske publike. Pored glavnog festivala počeo je da radi i World Music festival „Todo Mundo“, tako da nije iznenađenje što su u programu „Ring Ring“ na BELEF-u i World Music i nešto drugačija, tipična Ring Ring muzika, spojeni u jedno.

Prvi segment „Ring Ring” festivala u okviru BELEF-a održao se od 25. do 28. juna, a drugi segment trajaće 17. i 18. jula.

Premijerno u Srbiji, u Kino sali Muzeja istorije Jugoslavije nastupiće Fil Niblok, Katrin Liberovskaja i Al Margolis, u utorak, 17. jula od 21.00h. Ulaz je besplatan. Drugi performans koji je bio planiran da se odrzi u Atrijumu Narodnog muzeja dan kasnije, je nažalost otkazan, posto je glavna umetnica sprečena ozbiljnim porodičnim razlozima.

Fil Niblok (Phill Niblock) je multimedijalni umetnik koji koristi muziku, film, fotografije, video i kompjutere. Njegova muzika je puna glasnih dugotrajnih tonova, ispunjena mikrotonovima, koja na instrumentima pobuđuje nove zvuke u prostorima gde se izvodi. Istovremeno film ili video prikazuju ljude tokom rada ili kompjuterski kreirane apstraktne slike. Legendarni kompozitor je i dalje aktivan u svojoj 79-oj godini.

Katrin Liberovskaja (Katherine Liberovskaya) je video/media umetnik bazirana u Montrealu i Njujorku. Počela je da eksperimentiše sa videom od 80-ih, praveći brojne video filmove, video instalacije i performanse koji su prikazivani širom sveta. Od 2001. njen rad je usmeren na saradnju sa kompozitorima i sound artistima najviše kroz žive nastupe u kojima se kombinuje video i zvučni performans.

Al Margolis je još 80ih godina bio aktivan na Američkoj underground kasetnoj sceni preko svoje etikete Sound of Pig Music, i kao suosnivač etikete za eksperimentalnu muziku Pogus Productions. Pod umetničkim imenom If, Bwana od 1984. kreira muziku na granici izmedju spontanih zvučnih konstrukcija u studiju i organizovanih kompozicija.

Ovaj trio će izvesti program pod nazivom „A Variation by Sets”.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 17.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!