Ring Ring   |   Beograd

"Ring Ring" je međunarodni festival "nove muzike" koji se već više od deset godina za redom održava u Beogradu u maju mesecu. Bendovi iz celog sveta sviraju mešavine danas popularnih ritmova i tradicionalnih nota. Festival traje nekoliko dana, a svirke se organizuju na više lokacija u Beogradu, koje prate veliki broj ljudi. Kao najstariji festival (naj)nov(ij)e muzike u ovom delu sveta, njegova je dužnost i težnja je da spoji inovaciju sa tradicijom, individualnost sa kolektivnom svešću, elektroniku i akustiku, slobodnu improvizaciju i duboko lično komponovanje.

Prikaži ceo tekst

"Ring Ring" je međunarodni festival "nove muzike" koji se već više od deset godina za redom održava u Beogradu u maju mesecu.
Bendovi iz celog sveta sviraju mešavine danas popularnih ritmova i tradicionalnih nota. Festival traje nekoliko dana, a svirke se organizuju na više lokacija u Beogradu, koje prate veliki broj ljudi.

Kao najstariji festival (naj)nov(ij)e muzike u ovom delu sveta, njegova je dužnost i težnja je da spoji inovaciju sa tradicijom, individualnost sa kolektivnom svešću, elektroniku i akustiku, slobodnu improvizaciju i duboko lično komponovanje.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 16.05.2011 00:05
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!