"Resonate" na BELEF-u   |   Beograd

„Resonate“ festival posvećen je oslobađanju kreativnog potencijala kroz istraživanje spoljašnjih granica muzike. Reč je o platformi za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače sa ciljem proizvodnje vrednosti i podsticanja progresivne debate o poziciji tehnologije u umetnosti i kulturi.U okviru ovogodišnjeg BELEF-a, kao jedan od 14 festivala, „Resonate“ festival će od 25. do 27. jula prirediti muzičkim poklonicima besplatne koncerte, radionicu i predavanje. U sredu 25. jula, beogradski Dom omladine je domaćin novog projekta iz srca beogradskog undergrounda, koji se, premijerno u našoj sredini, bavi repeticijom kao načinom istrazivanja spoljnih granica rock muzike...

Prikaži ceo tekst

„Resonate“ festival posvećen je oslobađanju kreativnog potencijala kroz istraživanje spoljašnjih granica muzike. Reč je o platformi za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače sa ciljem proizvodnje vrednosti i podsticanja progresivne debate o poziciji tehnologije u umetnosti i kulturi.U okviru ovogodišnjeg BELEF-a, kao jedan od 14 festivala, „Resonate“ festival će od 25. do 27. jula prirediti muzičkim poklonicima besplatne koncerte, radionicu i predavanje.

U sredu 25. jula, beogradski Dom omladine je domaćin novog projekta iz srca beogradskog undergrounda, koji se, premijerno u našoj sredini, bavi repeticijom kao načinom istrazivanja spoljnih granica rock muzike - na bini će biti Nemanja Aćimović, Vukašin Marković i Boris Mladenović.

U četvrtak, 26. jula u 20.00h mešoviti gudački kvartet izvodi jednog od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora, Vuka Kulenovića, a zatim će u 21.30h nastupiti Sonic Youth zvezda Kim Gordon i Ikue Mori, nekadašnja bubnjarka grupe DNA.

U duhu „Resonate“ festivala, organizovan je i edukativni program. Grafički dizajner Andreas Gysin, koji je rođen u Cirihu, a živi i radi na relaciji Berlin – Lugano, održaće radionice 26. i 27. jula u galeriji „Hub“, na kojima će polaznici naučiti kako da naprave geometrijske oblike, koristeći primitivne funkcije za crtanje i da ih animiraju u 3D prostoru. Andreas će takođe održati predavanje i na zatvaranju „Resonate“ festivala i provesti publiku kroz nekoliko projekata - od ekranskih dela, preko printa, javnih instalacija i softverskih alata, objasniti šta je učinilo ove radove mogućim i predstaviti i diskutovati rezultate sa prethodne „Resonate“ radionice.

PROGRAM:

Sreda, 25. jul
Dom omladine Beograda, Velika sala, koncert
20.00 Nemanja Aćimović, Vukašin Marković, Boris Mladenović projekat

Četvrtak, 26. jul
Dom omladine Beograda, Velika sala, koncerti
20.00 Vuk Kulenović i Mešoviti gudački kvartet
21.30 Kim Gordon and Ikue Mori

Četvrtak i petak, 26. jul i 27 jul
Galerija Hub, Karađorđeva
10:00-17:00 Predavanje i radionica Andreas Gysin, sa Eduardom Prats
Molnerom i Filipom Višnjićem

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 25.07.2012 00:07
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!