Organic Live Fest   |   Beograd

Koncept „Organic Live Festa“  zasnovan je na promovisanju prirodnih resursa i razvijanju svesti o zdravom načinu života. Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine osnovne su teme festivala, i ujedno najaktuelnije teme savremenog društva. Festival se održava u jednom od najstarijih i najlepših parkova u Beogradu, u Topčiderskom parku i to u delu od starog platana do spomenika Arčibaldu Rajsu. Lokacija je podeljena u nekoliko segmenata, nazvanih redom: Solar Stage, Organic Street, Energy Street, Hybrid Square, Recycle Corner, Lifestyle, Culture Area, Kids Area. U parku će biti instaliran wireless internet, kao i...

Prikaži ceo tekst

Koncept „Organic Live Festa“  zasnovan je na promovisanju prirodnih resursa i razvijanju svesti o zdravom načinu života. Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine osnovne su teme festivala, i ujedno najaktuelnije teme savremenog društva.

Festival se održava u jednom od najstarijih i najlepših parkova u Beogradu, u Topčiderskom parku i to u delu od starog platana do spomenika Arčibaldu Rajsu. Lokacija je podeljena u nekoliko segmenata, nazvanih redom: Solar Stage, Organic Street, Energy Street, Hybrid Square, Recycle Corner, Lifestyle, Culture Area, Kids Area. U parku će biti instaliran wireless internet, kao i solarni punjač za mobilne telefone.

Solar Stage je bina koja će, za potrebe električne energije, biti snabdevana preko solarnih panela. Upravo na njoj će se odvijati muzički program, predavanja na temu održivog razvoja i predstavljanje kompanija učesnika. Program obuhvata informisanje i edukaciju, prezentovanje učesnika, organske obroke, sportske aktivnosti, program za decu i zabavno-muzički program.

Organic Street je ulica u kojoj se mogu videti, probati i po povoljnim cenama kupiti organski proizvodi naših najistaknutijih proizvođača.

Energy Street je ulica u kojoj se mogu videti proizvodi za korišćenje energije iz obnovljivih izvora i po povoljnim cenama ugovarati kupovina i postavka. Izlagači su naše najistaknutije firme u ovoj oblasti.

Hybrid Square je kružno ostrvo na kom se mogu obaviti probne vožnje automobila koji imaju smanjenu emisiju štetnih gasova.

Recycle Corner je deo u kom se mogu videti preporuke i pravila za odlaganje otpada, ali i na licu mesta odložiti otpad za reciklažu (baterije, mobilni telefoni, pet ambalaža, limenke, itd.).

Lifestyle je deo festivala koji ima za cilj da nas podstakne na zdrav način razmišljanja i življenja.

Culture Area je deo namenjen kulturi koja je jedan od krucijalnih segmenata održivog razvoja svakog društva. Biblioteka grada Beograda u EKOTECI na „Organic Live Festu“ nudi godišnju članarinu uz 50% popusta i knjigu na poklon.

Kids Area je deo posvećen najmlađima i u njemu se nalazi posebna atrakcija za decu - lavirint od bala slame. Dečije radionice na temu održivog razvoja organizuje i vodi Dom zdravlja Savski Venac, sa preko dve hiljade osnovaca i srednjoškolaca.

„Organic Live Fest“ održaće se od 22. do 24. juna, ulaz je slobodan.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 22.06.2012 00:06
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!