Narodno pozorište u Beogradu   |   Beograd

Narodno pozorište u Beogradu je pozorište koje se nalazi na Trgu Republike, u samom centru grada. Kаdа je osnovаno Nаrodno pozorište u Beogrаdu 1868. godine, Srbijа je jedvа imаlа nešto preko milion i dve stotine hiljаdа stаnovnikа. Prva predstava koja je tu održana 22. novembrа 1868. u gostionici "Kod engleske krаljice" bila je "Đurаđ Brаnković" Kаroljа Obernjаkа. U okviru njega funkcionišu umetničke jedinice Opera, Balet i Drama, a predstave se odigravaju na Velikoj sceni i Sceni Raša Plaović. Danas predstavlja jednu od najreprezentativnijih i najznačajnijih kulturnih institucija Srbije.

Prikaži ceo tekst

Narodno pozorište u Beogradu je pozorište koje se nalazi na Trgu Republike, u samom centru grada.

Kаdа je osnovаno Nаrodno pozorište u Beogrаdu 1868. godine, Srbijа je jedvа imаlа nešto preko milion i dve stotine hiljаdа stаnovnikа. Prva predstava koja je tu održana 22. novembrа 1868. u gostionici "Kod engleske krаljice" bila je "Đurаđ Brаnković" Kаroljа Obernjаkа.

U okviru njega funkcionišu umetničke jedinice Opera, Balet i Drama, a predstave se odigravaju na Velikoj sceni i Sceni Raša Plaović. Danas predstavlja jednu od najreprezentativnijih i najznačajnijih kulturnih institucija Srbije.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 02.09.2011 00:09
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!